Από τα θρανία, στο Τσάμπιονς Λιγκ-Η νεότερη Κύπρια στην κορυφαία διοργάνωση

Ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα, η σκληρή δουλειά, το πάθος και η αγάπη σε αυτό που κάνεις, μπορούν κάλλιστα να σε οδηγήσουν στο δρόμο της επιτυχίας. Έτσι και η Έλενα Αριστοδήμου, η οποία πιστή στους στόχος της, κατάφερε να πετύχει το άπιαστο, στα μόλις 17 της χρόνια.
 
Σε ηλικία 9 ετών, άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και παρά το νεαρό της ηλικίας της, κατάφερε να αρπάξει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.
 
Αρκετές ήταν οι φορές που η 17χρονη τράβηξε το βλέμμα ξένων σκάουτερ που ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ από τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημίας της Ομόνοιας, διέπρεψε και ξεδίπλωσε το ταλέντο της.
 
Τον επόμενο χρόνο αγωνίστηκε στην ακαδημία Nuovo Calcio και στη συνέχεια αγωνιζόμενη με τα χρώματα της γυναικείας Barcelona FA, με συμπαίκτριες μεγαλύτερες από την ηλικία της, κατάφερε με τις εμφανίσεις της να κλέψει τις εντυπώσεις.
 
 
«Είναι ένα άθλημα το οποίο μου άρεσε από μικρή ηλικία όταν πήγαινα στο γήπεδο να παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα. Καθώς μεγάλωσα ξεκίνησα να παίζω στο σχολείο και στην γειτονία. Μέρα με τη μέρα μεγάλωνε η αγάπη μου για αυτό το άθλημα και έτσι ξεκίνησα τις προπονήσεις», ανέφερε η Έλενα Αριστοδήμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA.
 
«Αυτό που με έκανε να καταλάβω πως το ποδόσφαιρο μου τραβούσε το ενδιαφέρον, είναι όλα τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και τα μαθήματα που μπορεί να σου μεταδώσει το άθλημα, τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου».
 
Ερωτηθείσα, η διεθνής ποδοσφαιρίστρια, πώς ένοιωσε την πρώτη φορά που αγωνίστηκε,  η 17χρονη ανέφερε ότι, τον πρώτο καιρό είχε αρκετό άγχος και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.
 
Οι θυσίες και η δικαίωση
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω και της ηλικίας της, η Έλενα στερήθηκε οικογενειακές στιγμές, εκδρομές, εξόδους και άλλα πολλά πράγματα. Στα πρώτα βήματα της καριέρας της, κρατήθηκε μακριά από την οικογένεια της και τους δικούς της ανθρώπους, ωστόσο οι αποφάσεις της ήταν συνειδητές.  
 
«Στερήθηκα πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν πιστεύω πως τα θυσίασα γιατί ήταν επιλογή μου», ανέφερε η Κύπρια νεαρή, προσθέτοντας πως όταν ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ο πατέρας της ήταν αρνητικός, σε αντίθεση με την μητέρα της που στάθηκε στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή.  
 
«Ο πατέρας μου στην αρχή δεν το δεχόταν, ενώ η μητέρα μου το δέχθηκε από την αρχή. Μετά από λίγο καιρό ήταν και παραμένουν μέχρι σήμερα θετικοί. Η στήριξη τους ήταν πάρα πολύ σημαντική, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να φθάσω μέχρι εδώ».
 
 
Σε σχέση με τα ταμπού που υπάρχουν γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο, η Έλενα Αριστοδήμου, ανέφερε πως, «ζούμε στο 2019 και το ασυνήθιστο και το παράξενο, κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχουν στο λεξιλόγιο μας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο εξελίσσετε χρόνο με το χρόνο στην Κύπρο.
 
«Πάντοτε υπάρχουν τα αρνητικά σχόλια και οι αμφισβητήσεις. Όταν ήμουν πιο μικρή με επηρέαζαν πάρα πολύ, μεγαλώνοντας όμως έμαθα να μην τα λαμβάνω υπόψιν, ειδικά από άτομα που δεν θέλουν πραγματικά το καλό μου. Τώρα άρχισε να γίνεται κάποια βελτίωση αλλά στο εξωτερικό η προώθηση και η ανταπόκριση είναι απίστευτη. Για παράδειγμα η Ομοσπονδία της Φιλανδίας ανακοίνωσε την ίση πληρωμή της Εθνικής Ανδρών και Εθνικής Γυναικών».
 
Oι στόχοι και το ίνδαλμα 

H διεθνής ποδοσφαιρίστρια, υπήρξε η νεότερη Κύπρια που αγωνίστηκε στην γυναικεία κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σχολιάζοντας πως «ήταν μια αξέχαστη εμπειρία το Τσάμπιονς Λιγκ, που μου έχει προσφέρει αμέτρητες αναμνήσεις, οι οποίες θα είναι πάντοτε χαραγμένες στην καρδιά μου».
 
Όπως εξήγησε, «παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισα μια απίστευτη εμπειρία και ένοιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες μου για όλες τις αναμνήσεις που μου χάρισαν αλλά και τον προπονητή μου, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Ελπίζω μια μέρα να αγωνιστώ ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ». 
 
Η 17χρονη αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος, στο πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε για τα προκριματικά του Euro, ο οποίος ήταν και ιστορικός για την Εθνική ομάδα.
 
«Είναι τιμή μου που εκπροσώπησα την Εθνική ομάδα της Κύπρου, στο πρώτο προκριματικό παιχνίδι στην ιστορία της. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της Εθνικής κ. Άγγελο Τσολάκη, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα τέτοιο αγώνα».
 
Στόχος της Έλενας, είναι πρώτα να τελειώσει το σχολείο και στη συνέχεια να σπουδάσει. Αγαπά το ποδόσφαιρο από μικρό κορίτσι και έχει θέσει ως στόχο της, με τη σκληρή δουλεία, να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, και συγκεκριμένα, στο πιο ψηλό επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Πρότυπο της; Ο Ροναλτίνιο…
 
«Ο Ροναλντίνιο για εμένα είναι ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο κάτω κάτω, ποιος άλλος ποδοσφαιριστής χειροκροτήθηκε από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας σε el classicο (Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2005);».

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς