Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Θρύλε Θεέ, ταξίδεψε μας...»

Αντρέας Μιχαήλ  19/09/2019 14:39
«Θρύλε Θεέ, ταξίδεψε μας...»

«Θρύλε Θεέ, ταξίδεψε μας...»

Αντρέας Μιχαήλ  19/09/2019 14:39
Ήδη από την προηγούμενη Τρίτη, μπήκαμε σε τροχιά Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, με τις ομάδες να δίνουν τις δικές τους μάχες για μια διάκριση στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Μια μάχη λοιπόν για τα αστέρια, με φόντο τα εκατομμύρια που δίνει η UEFA, στις ομάδες, θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο.
 
Πέρα των μαχών εντός των τεσσάρων γραμμών, οι εκπρόσωποι σύλλογοι κάθε χώρας προσπαθούν για την καλύτερη δυνατή θέση που εξασφαλίζει προνόμια. Στην μάχη ρίχνεται σήμερα και ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, εκτός από την νίκη, σκοπό έχουν να ανεβάσουν και να κρατήσουν την Κύπρο στην 15η θέση. Αυτό σαφώς και δεν είναι εύκολο αλλά, οι Ευρωπαϊκές εμπειρίες που αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια οι γαλαζοκίτρινοι, μπορούν να δώσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.
 
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί πολύ απλά θα έχουμε την δυνατότητα σαν χώρα να στείλουμε ακόμη ένα εκπρόσωπο στην Ευρώπη, με τις ομάδες που θα μας εκπροσωπούν στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι δυο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες 3 ομάδες να ρίχνονται στην μάχη του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Έχουμε και λέμε: πρωταθλητής και δευτεραθλητής ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 3η ομάδα στην βαθμολογία θα αγωνιστεί από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο 4ος και ο 5ος θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
*Όλα αυτά για να γίνουν πρέπει να καταφέρει να πάρει την 15η θέση ο ΑΠΟΕΛ , αρχής γενομένης της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Μεγάλο θα είναι το όφελος για την Κύπρο σε μια τέτοια περίπτωση που καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να πάρει την 15η θέση. Ήδη ο βαθμός δυσκολίας είναι εξαιρετικά δύσκολος μετά και την χθεσινοβραδινή ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ.
 
Ο ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει την νίκη στον αποψινό (19/9) αγώνα απέναντι στην Ντουντελάνζ θα χαρίσει σε αυτό τον πρώτο γύρων των μαχών, την 15η θέση. Ας ελπίσουμε να δούμε ένα ΑΠΟΕΛ που μας έχει συνηθίσει στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας τις επιτυχίες όπως μόνο αυτός ξέρει.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας