Σόρρυ μίστερ Ντολ, αλλά εδώ στην Κύπρο παίζουμε άλλη μπάλα

Ένα εφιαλτικό βράδυ έμελλε να ζήσει στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ, απέναντι στην Ντουντελάνζ στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι, χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους και να παίξουν ελκυστικό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο, γνώρισαν την πικρή ήττα από την ομάδα του Λουξεμβούργου με 4-3, αρχίζοντας έτσι με το... αριστερό στον 1ο όμιλο, της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Η ομάδα της Λευκωσίας, αν και κατάφερε να βρεθεί από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε πέντε λεπτά και να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα από 0-2 σε 3-2, και να φθάσει μια ανάσα από ένα επικό ποδαρικό στους ομίλους, η... αδύνατη Ντουντελάνζ, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με τον δαιμόνιο Σινανί έφερε τα κάτω-πάνω και πήρε μια ιστορική νίκη στην πρώτη μονομαχία των ομίλων. 
 
Το ενδιαφέρον ωστόσο, μαγνήτισε με το πέρας της αναμέτρησης ο τεχνικός των πρωταθλητών, Τόμας Ντολ, ο οποίος μίλησε με σκληρή γλώσσα και εξαπέλυσε τα πυρά του προς την ποδοσφαιρική νοοτροπία του τόπου μας. «Δεν είναι το σύστημα που έφταιξε. Όλοι μιλάτε για συστήματα εδώ, αλλά είναι εντελώς λάθος αυτό. Δεν προπονηθήκαμε για μακρινές μπαλιές. Δίνεις χώρους όταν επιτίθεσαι και δεν είχε τίποτα να κάνει με το σύστημα. Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνεις από ποδόσφαιρο όταν μιλάς συνέχεια για συστήματα. Δεν έχει σχέση αν παίζεις με τρεις ή τέσσερις πίσω αλλά αν μπορείς να κρατήσεις μπάλα. Δεν κρατούσαμε την μπάλα στο πρώτο μέρος, χάναμε πολύ εύκολες μπάλες και αυτό δεν έχει σχέση με το σύστημα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γερμανός προπονητής, με την απογοήτευση να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. 
 
Μετά από μια εφιαλτική ήττα, ο 53χρονος προπονητής θέλησε να περάσει το μήνυμα πώς δεν είναι τα συστήματα που φέρουν καταλυτικό ρόλο στην απόδοση μιας ομάδας, αλλά η ανασταλτική λειτουργία και ο τρόπος παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών, εξαρτώντας πάντοτε από τον κάθε αντίπαλο.
 
Ήταν ηλίου φαεινότερο, ειδικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ότι οι γαλαζοκίτρινοι, με το 3-5-2 που αγωνίστηκαν δεν μπορούσαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να απειλήσουν τους Λουξεμβουργιανούς. Παρά την είσοδο των Ζοαζίνιο και Τάμαρι στην επανάληψη που έφεραν νέο αέρα στην ομάδα και την ολική ανατροπή με τους Πάβλοβιτς και Ντε Βινσέντι, οι πρωταθλητές έδειξαν τις αμυντικές τους αδυναμίες, για να δεχθούν στο τέλος μια ταπεινωτική ήττα. 
 
Μια ήττα, που βρίσκει την επόμενη μέρα τον ΑΠΟΕΛ με την πλάτη στον τοίχο και τον προπονητή στο στόχαστρο, για τις επιλογές του. Όταν γνωρίζεις την ήττα όμως, από την πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου στο... σπίτι σου, τότε μίστερ Ντολ δεν μπορείς να μας λες ότι δεν γνωρίζουμε από μπάλα. Γιατί εδώ στην Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που γονάτισε μεγαθήρια της Ευρώπης, αναδεικνύοντας σε κάθε άκρη της γης την ποιότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα