Πήρε το ζητούμενο, συνεχίζει να προβληματίζει και στο βάθος… η διαιτησία

Για ακόμα ένα παιχνίδι η διαιτησία ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπως εξελίχθηκε μεταξύ της Ένωσης και του ΑΠΟΕΛ, στο Τάσος Μάρκου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του Νεόφυτου Νεοφύτου, και ιδίως μετά το τρίτο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, λίγο πριν την λήξη του αγώνα, συγκεκριμένα στο 89ο λεπτό, όμως ο Γιώργος Μερκής ήταν ο σωτήρας της ομάδας, αφού με τα δυο προσωπικά του τέρματα, στο 94ο και 99ο λεπτό, οι πρωταθλητές έφυγαν από το Παραλίμνι με το διπλό.

Οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πλάνο, αφού ο Τόμας Ντολ, ίσως δεν μελέτησε με τον κατάλληλο τρόπο τον αντίπαλο. Και στα δυο τέρματα είχε ευθύνη ο τερματοφύλακας, Βιντ Μπέλετς, ο οποίος σε δυο αγώνες δέχθηκε έξι γκολ.

Αυτά τα έξι γκολ που δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στους τελευταίους δύο αγώνες, αποδεικνύουν τα αμυντικά κενά που δημιουργήθηκαν το τελευταίο καιρό, αφού στα έξι παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο, ο Γερμανός τεχνικός, οι πρωταθλητές δέχθηκαν συνολικά οκτώ τέρματα.  

Η αντίπαλη ομάδα «κλείδωσε» τον Τάμαρι, με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να είναι «νεκρός» στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που απέδειξε το γεγονός πως ο 35χρονος, κεντρικός αμυντικός, Γιώργος Μερκής σκόραρε δύο φόρες και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ωστόσο ο Σουηδός φορ, Λίνους Χαλένιους, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα με το τέρμα που πέτυχε, δείχνοντας πως είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει στην επιθετική γραμμή των πρωταθλητών.

Στα θετικά καταγράφεται, η εμφάνιση του Γιώργου Εφραίμ, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 60 λεπτά και έδειξε πως δηλώνει παρόν, ενόψει της συνέχειας. Ο Λούκας Σόουζα για ακόμα μια φορά διάνυσε αρκετά χιλιόμετρα και ήταν παρόν σε αρκετές μονομαχίες, ωστόσο το παιχνίδι του δεν βοήθησε τους γαλαζοκιτρίνους. Από την άλλη ο Άλεφ, στο κλασσικό του παιχνίδι με το ήρεμο αλλά επιβλητικό του στυλ, έδωσε στον ΑΠΟΕΛ την ηρεμία που ήθελε στον αγώνα. Αρκετά τρεξίματα και από τον Βραζιλιάνο μέσο, που χάθηκε και αυτός μέσα στο χάος της αναμέτρησης. 

Πέραν της νίκης η εμφάνιση δεν ήταν και η καλύτερη για τους γαλαζοκιτρίνους, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες των πρωταθλητών, ούτως ώστε η ομάδα να βελτιωθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αναμφίβολα ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη παρουσιάζει για ακόμη μια φορά το μέταλλο, το οποίο είναι φτιαγμένος ο ΑΠΟΕΛ.

Η νίκη και το τρίποντο ανέβασαν στα ύψη τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, ωστόσο το σύνολο του 53χρονου τεχνικού χρειάζεται άμεση βελτίωση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις εγχώριες διοργανώσεις και στην Ευρώπη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ