Τα παρατράγουδα στο Παραλίμνι, η κάρτα φιλάθλου και τα ερωτήματα

Ακόμη και με την απουσία των οργανωμένων, δεν έλειπαν τα παρατράγουδα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ Ένωση και του ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας, και ο οποίος έφερε μεγάλη συζήτηση, τόσο γύρω από την διαιτησία, όσο και γύρω από την κάρτα φιλάθλου, που δεν απέτρεψε έκτροπα.
 
Αναμφίβολα, η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου τα τελευταία χρόνια, μείωσε και απέτρεψε τη βία στα γήπεδα, ένα φαινόμενο το οποίο για δεκαετίες πονοκεφάλιαζε τις αρμόδιες Αρχές. Από την άλλη όμως, η κάρτα φιλάθλου, ήταν και η αιτία για να «αφανίσει» τους οπαδούς (σ.σ κυρίως τους οργανωμένους) από τα γήπεδα, που τάσσονται εναντίον αυτού του μέτρου.
 
Με τη λήξη του αγώνα στο Τάσος Μάρκου, οπαδοί της ομάδα του Παραλιμνίου κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, διαμαρτυρόμενοι για διαιτητικά λάθη στον αγώνα που πυροδότησαν την έντονη αντίδραση τους, ενώ στο στόχαστρο τους, βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτιρίνων, Νουνο Μοραις. Μάλιστα, η αποστολή της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, αποχώρησε από το γήπεδο, με την συνοδεία της Αστυνομίας.
 
Νωρίτερα, ο προπονητής της Ένωσης, Γιώργος Κοσμάς, ασυγκράτητος και νιώθοντας σφοδρά αδικημένος από την διαιτησία, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε ενώπιον του Νεόφυτου Νεοφύτου, τον οποίοι έβρισε, ενώ για να κατευνάσουν τα πνεύματα, επενέβη μέλος της Αστυνομίας.
 
H επόμενη μέρα του αγώνα, βρήκε τις ομάδες να σχολιάζουν τα όσα συνέβησαν για την διαιτησία, ωστόσο… σιγήν ιχθύος ως προς τα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν, και εάν έγιναν, όσο αφορά τους οπαδούς που βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια. Και αυτά τα ερωτήματα, λαμβάνοντας υπόψη το μέτρο της κάρτας φιλάθλου, ώστε να περάσει και το μήνυμα σε άλλους οπαδούς, για αποφυγή τέτοιων θλιβερών επεισοδίων.
 
-Εντοπίστηκαν οι εν λόγω οπαδοί;
 
-Πώς βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια;
 
-Εάν οι οπαδοί ήταν περισσότεροι, τι θα συνέβαινε;
 
-Είχε οποιοσδήποτε οπαδός, οποιαδήποτε ευθύνη;
 
Οι παλιοί, καλοί καιροί…
 
Είναι οφθαλμοφανές πως το μέτρο της κάρτας οπαδού, έχει κρατήσει εκτός γηπέδου τους οργανωμένους οπαδούς και όχι μόνο, κάτι το οποίο είναι αρνητικό για το ποδόσφαιρο.
 
Δεν είναι μόνο η μειωμένη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και τα έσοδα που περιμένουν οι ομάδες από τους φιλάθλους τους, αφού κάθε οπαδός και κέρδος για μια ομάδα.
 
Βέβαια, μπορεί να μην είναι μόνο το μέτρο της κάρτας φιλάθλου που μπορεί να κράτησε το κόσμο στον καναπέ. Ο κάθε ένας έχει τους δικούς του λόγους, ωστόσο σιγά σιγά εξαφανίζονται οι παλιοί καλοί καιροί, όπου στα γήπεδα υπήρχε παλμός και οι κερκίδες δημιουργούσαν την δική τους ατμόσφαιρα.
 
Οι οπαδοί κάθε ομάδας, ειδικότερα οι οργανωμένοι, που περίμεναν πως και πως να βρεθούν στο πέταλο, έδιναν  με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, το παρών τους και αγκάλιαζαν την ομάδας τους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένα πράγμα το οποίο αγαπήθηκε και έλειψε από τους ποδοσφαιριστές, που είναι οι πρωταγωνιστές κάθε αναμέτρησης….

Δειτε Επισης

BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους
Μπήκε στο γήπεδο με τη φανέλα της Πάφου ο Χριστοδουλίδης-Χαιρέτησε τους οπαδούς με το μικρό φίλο της Ομόνοιας
Πρόεδρος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: Προμηνύονται εξελίξεις, έχουμε συγκεκριμένες προσεγγίσεις (vid)
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Στο ΓΣΠ για το ιστορικό παιχνίδι οι οπαδοί της Πάφου (pics)
Έστειλαν ηχηρά μηνύματα οπαδισμού Ομονοιάτες και Παφίτες αγκαλιασμένοι (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδός έβαλε φέρετρο και σταυρό στο φορτηγό του και πάει για... κηδεία στο ΓΣΠ
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα πράσινα οχήματα των Ομονοιατών έξω από το ΓΣΠ (pics)