Όταν οι Παραλιμνίτες ξαναχτύπησαν με θύμα τον Ανδρέα Παντελή

Το παιχνίδι της ΕΝΠ με τον ΑΠΟΕΛ σηκώνει μέχρι και αυτή την ώρα, μεγάλο θόρυβο, για τα όσα έγιναν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι οπαδοί της ΕΝΠ επιτέθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα στον χώρο των αποδυτηρίων του «Τάσος Μάρκου» στον ζωντανό «θρύλο» του ΑΠΟΕΛ Νούνο Μοράις.
 
Κάτι ανάλογο είχαν πράξει και στην περσινή σεζόν, όταν και επιτέθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Ανόρθωσης Ανδρέα Παντελή και σε άλλα μέλη της τότε διοίκησης της ομάδας της Αμμοχώστου στα επίσημα θεωρεία του σταδίου. Αυτό το περιστατικό έγινε στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος στις 20 Οκτωβρίου 2018.
 
Σχετική αναφορά είχε κάνει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΝΠ Κωνσταντίνος Φάνου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει. Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ απογοητευμένοι από ότι συνέβη. Μία ομάδα που δεν είχε ούτε μια τελική, επέλεξε να μην κάνει Fair Play και να σκοράρει. Είναι πολύ λυπηρό αυτό για το ποδόσφαιρο.Θεωρούσαμε ότι θα βλέπαμε μια διαφορετική ανταπόκριση από τη διοίκηση. Υπήρξε λεκτική επίθεση από οπαδούς της ομάδας. Ήμουν εκεί και είδα τον Ανδρέα Παντελή στην προσπάθεια του να αμυνθεί, να προσπαθεί να χειροδικήσει τον κόσμο. Ήταν εκεί ο κ. Τσόκκος και άλλη μέλη της διοίκησης και έδιωξαν τον κόσμο.  Κάναμε τα πάντα. Η ουσία είναι ότι είναι μια μαύρη ιστορία στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από την τιμιότητα του».
Τους ισχυρισμούς της ομάδας του Παραλιμνίου, αντέκρουσε ο Παντελή, ο οποίος είχε  αναφέρει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, «λυπάμαι για την αλλαγή στάσης που έχουν οι άνθρωποι της Ένωσης που ήταν στα επίσημα θεωρεία. Ήταν οι ίδιοι που συμπεριφέρθηκαν σωστά λέγοντας στους οπαδούς τους να αποχωρήσουν από τον χώρο όταν έγιναν αυτά που έγιναν. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Ως εκ τούτου, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το μέτρο της κάρτας οπαδού δεν λειτούργησε, όπως θα έπρεπε. Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο στάδιο του Παραλιμνίου δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και οι αρμόδιες αρχές δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη.

Γιατί να υπάρχει το μέτρο της κάρτας φιλάθλου, αν δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του; Ποια μέτρα έχουμε λάβει για την ασφάλεια των γηπέδων; Τι έχουμε κάνει σαν κοινωνία γενικότερα, για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα στα γήπεδά μας;

Όσο δίκαιο και αν έχουν οι φίλοι του Παραλιμνίου για τα λάθη κάποιων, τέτοιες ενέργειες μόνο κακό κάνουν στην ομάδα τους, αλλά και στο ποδόσφαιρο στην ολότητά του.

Δειτε Επισης

Μπήκε στο γήπεδο με τη φανέλα της Πάφου ο Χριστοδουλίδης-Χαιρέτησε τους οπαδούς με το μικρό φίλο της Ομόνοιας
Πρόεδρος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: Προμηνύονται εξελίξεις, έχουμε συγκεκριμένες προσεγγίσεις (vid)
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Στο ΓΣΠ για το ιστορικό παιχνίδι οι οπαδοί της Πάφου (pics)
Έστειλαν ηχηρά μηνύματα οπαδισμού Ομονοιάτες και Παφίτες αγκαλιασμένοι (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδός έβαλε φέρετρο και σταυρό στο φορτηγό του και πάει για... κηδεία στο ΓΣΠ
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα πράσινα οχήματα των Ομονοιατών έξω από το ΓΣΠ (pics)
LIVE: Η ώρα του μεγάλου τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφος FC
Τάσος Γλαύκου-Αξιολογείται από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν πάρτι στη σήραγγα οι Παφίτες, καθ' οδόν προς το ΓΣΠ