Οι παραλογισμοί, οι ειδήμονες του fair play και… ʼγιος ο Θεός

Πόσο πιο γραφικοί μπορούμε να καταντήσουμε σε αυτό τον τόπο; Κυπριακό ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν. Βρισιές κατά της ΚΟΠ, τσακωμοί μεταξύ ομάδων, εισβολή οπαδών στα αποδυτήρια και στο βάθος... η κάρτα φιλάθλου που, κατά κάποιους, πάει τέλεια. Όλοι φωνάζουν για κάτι και κανείς να δεν κάνει τίποτα, παρά μόνο να βλέπει την.. πάρτη του.

Εδώ και μερικές μέρες, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε όμως. Ένα παιχνίδι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ένωσης, όπου μέχρι σήμερα μπλέχτηκε μέχρι και το παρδαλό κατσίκι, για να πει την γνώμη του.

Ένα παιχνίδι που είδαμε τον ποδοσφαιριστή της μιας ομάδας να κερδίζει φάουλ, χωρίς να υπάρχει καν επαφή με αντίπαλο. Είδαμε προπονητή να επιτίθεται κατά πάντων, βρίζοντας και απειλώντας. Είδαμε εισβολή οπαδών στα αποδυτήρια, σε ένα γήπεδο που «πληροί» τις προϋποθέσεις της κάρτας φιλάθλου.

Τεράστια είναι η ευθύνη και των διαιτητών. Αυτοί είναι το Α και το Ω σε ένα αγώνα. Είναι καιρός, να πέσουν κεφάλια στα γραφεία της ομοσπονδίας.
 
Μήνας… Σεπτέμβριος και η «Premier League» της Κύπρου, έχει πραγματικά κουράσει το όλο θέμα.
 
«Ο ΑΠΟΕΛ δεν έπαιξε fair play» οι μεν, «Κάναμε το fair play περιπαίξιμο» απαντούν οι δε. Τι είναι αυτό που ισχύει; Παίζεται όντως στην Κύπρο το fair play;

Αρχικά ας θυμίσουμε σε μερικούς τι είναι το fair play, που απ’ότι φαίνεται ξέχασαν. Ως ορισμός είναι το δίκαιο παιχνίδι που αναφέρεται στην αθλητική παιδεία.

Όταν με την πρώτη ευκαιρία πέφτεις στο έδαφος, όταν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κατ’ εντολή σταματούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την κανονική ροή του αγώνα, τότε δεν μπορείς να περιμένεις τον αντίπαλο να παίξει αυτός fair play στα τελικά στάδια του αγώνα και εκεί που η μπάλα καίει.

Έχουμε συμπληρώσει με το ζόρι τέσσερις αγωνιστικές και ακόμη για ποδόσφαιρο δεν συζητήσαμε. Εν τέλει αυτό μας αξίζει, για το αν ο Μερκής ανέβασε στόρι, για το αν ο Κίρζης ασχολήθηκε με την διαιτησία και για το αν ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτή την ποδοσφαιρική παιδεία αξίζουμε, αυτή έχουμε.

Κατάφεραν μερικοί να βγάλουν νοκ αουτ τους οργανωμένους, ούτως ώστε, να μπουν με περισσότερη ευκολία να αλωνίζουν μέσα στο ποδόσφαιρό μας. Συγχαρητήρια κύριοι, τα καταφέρατε.

Σεβαστείτε το ποδόσφαιρο και αφήστε κάτι σε τούτο το τόπο να ανθίσει. Τα ίδια τα σωματεία πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα, προστατεύοντας πρώτα το άθλημα και μετά τους εαυτούς και τα συμφέροντα των ομάδων τους.

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ