Η... σύγκριση του Χρύση με Γιουνάιτεντ-ʼρσεναλ και κυπριακές ομάδες

Στο πολύκροτο θέμα των διακοπών των αγώνων, αναφέρθηκε ο Χρύσης Μιχαήλ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, του ΑΠΟΕΛ και της Ένωσης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Κύπριος κόουτς, αναφέρθηκε παράλληλα και στο σημερινό (2/10), ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα λέγοντας ότι: «Είναι ένα ντέρμπι μετά από αρκετά χρόνια μας δείχνει η Ανόρθωση ότι θα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, θα είναι μέσα στους στόχους τους που δεν είναι άλλο από τον πρωταθλητισμό. Μαζί με τον Απόλλωνα που είναι μία ομάδα που φθάνει μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θα είναι ντέρμπι από τα παλιά. Η Ανόρθωση θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, ο κάθε Ανορθωσιατής θα είναι παρών. Ο Απόλλων άλλαξε προπονητή και ίσως η ομάδα να χρειάζεται τον χρόνο της».

«Όσοι ήρθαν αφομοίωσαν γρήγορα την φιλοσοφία του Τιμούρ. Οι επιλογές του είναι από την εγχώρια αγορά και δύο άλλες χώρες που γνωρίζει αρκετά καλά. Ο Απόλλων αυτά τα χρόνια έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και επιθετικό αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται τον χρόνο της. Δεν είναι εύκολο να δώσεις προβάδισμα αλλά μ’ αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα το έχει η έδρα».

Έπειτα, επιχείρησε να αναλύσει εν συντομία τις... νέες ομάδες του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης: «Αυτό που έχουμε δει για τον Απόλλωνα, είναι μικρό δείγμα γιατί στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί υπήρχαν αλλαγές μέσα στην ενδεκάδα. Σιγά σιγά θα δείξει κάτι περισσότερο. Δείχνει ότι εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για το τι ξεχωρίζει στην Ανόρθωση: «Αγωνίζεται περισσότερο με την απλότητα που πολλές φορές χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. Βλέπω μία ομάδα όπου χαθεί μπάλα θα πιέζει άμεσα για να την ανακτήσει, ή τουλάχιστον να πιέσει τον αντίπαλο για να μην παίξει οργανωμένα. Είναι ομάδα με πάθος που τελειώνει επιθέσεις. Είναι ένα ντέρμπι, θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Τέλος, μίλησε για το κυπριακό πρωτάθλημα, τις αναβολές και την Ομόνοια: «Είναι όπως το περιμέναμε. Πολύ δύσκολο να σπάσει η εξάδα των πιο μεγάλων ομάδων της Κύπρου. Νομίζω το budget δεν είναι το πλεονέκτημα, έχει ποδοσφαιριστές η Πάφος, αλλά μπήκαν αργά στην ομάδα και έχει στοιχίσει. Προσπαθώ να βρω ποια ομάδα θα μείνει έξω για να μπει η Πάφος. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν μία ομάδα που χαρήκαμε πέρσι, έβλεπε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Έφθασε στο μάξιμουμ αλλά ήταν πολύ πίσω Ανόρθωση και η Ομόνοια».

«Η Ομόνοια θέλει να επανέλθει. Με επιτυχίες θα είναι πολύς περισσότερος ο κόσμος. Οι οπαδοί τους διψούν για επιτυχίες. Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα με δύο ομάδες που μας έχουν λείψει. Θα είναι ομάδες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα χωρίς να λέει κανένας ότι δεν γίνεται να πάρουν το πρωτάθλημα».

«Είναι αρνητικό για το πρωτάθλημα μας. Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ θα παίξουν Δευτέρα – Πέμπτη – Κυριακή. Οι μεγάλες μας ομάδες έχουν μεγάλο ρόστερ, άρα μπορούν να αντεπεξέλθουν και είναι υπόχρεες. Τώρα για να βοηθήσουμε κάποιες ομάδες ναι, αλλά πρέπει να παίζονται πιο έγκαιρα τα παιχνίδια».

Δειτε Επισης

Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»