Οι ατάκες αισιοδοξίας του Ντολ και η απάντηση για Μερκή

Αισιόδοξος για τον αυριανό αγώνα με τη Σεβίλλη παρουσιάστηκε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ, στη διάσκεψη Τύπου, μια μέρα πριν το αυριανό παιχνίδι με την ισπανική ομάδα, ενώ τόνισε παράλληλα πως οι ποδοσφαιριστές του θα παρουσιαστούν γενναίοι, παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο, και πως ο Γιώργος Μερκής είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που βοήθησε την ομάδα. 

Αρχικά τους ποδοσφαιριστές στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Ντράγκαν Μιχαίλοβιτς, ο οποίος για τον αγώνα με τη Σεβίλλη ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, έχουμε έρθει για να κάνουμε μια καλή δουλειά. Ως παίκτες πάντα θέλουμε να παίζουμε στα καλύτερα στάδια της Ευρώπης, και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα».

Ερωτηθείς για την απρόσμενη ήττα από τη Ντουντελάνζ, ο αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων είπε ότι «είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αύριο. Δεν κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αύριο αν θέλουμε να κερδίσουμε βαθμούς πρέπει να κάνουμε».

Ο 53χρονος κόουτς, για την προετοιμασία της ομάδας του για το αυριανό παιχνίδι με τη Σεβίλλη, ανέφερε πως «σε αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο κίνητρο. Όλοι είναι έτοιμοι. Είναι μια φοβερή ομάδα. Ένα εξαιρετικό στάδιο. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε τις αναλύσεις μα είδαμε τα βίντεο και αύριο θα κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι από αυτό από τη Ντουντελάνζ».

Ερωτηθείς ο Γερμανός τεχνικό, αν η ήττα στο πρώτο παιχνίδι ασκεί κάποια πίεση στην ομάδα, πρόσθεσε «Το παιχνίδι με τη Ντούντελανζ, τελείωσε, αύριο θα πρέπει αν εμφανιστούμε με καλύτερο πρόσωπο. Στόχος είναι το βαθμολογικό κέρδος. Βλέπω τους παίκτες να είναι χαρούμενοι, όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλός».

Στους τομείς που ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να εστιαστεί και να παίξει καλύτερα, ο Τόμας Ντολ, υπογράμμισε πως «πρέπει να σταματήσουμε τις αντεπιθέσεις της Σεβίλλης. Αύριο πρέπει να παίξουμε έξυπνα όχι μόνο με τα πόδια αλλά και με το μυαλό. Είναι μια δύσκολη έδρα. Αύριο πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Σε ερώτηση μετά και το χθεσινό παιχνίδι της Τότεναμ στο Λονδίνο,  και το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν στάθηκε καλά σε δύσκολες έδρες στην Ευρώπη, ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, απάντησε «είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε και να είμαστε γενναίοι. Αν μπεις μέσα και δεν πιστέψεις και νιώθεις νευρικότητά, δεν είναι σωστό. Οι ένδεκα που θα μπουν αύριο πρέπει να ξέρουν πως θα αμυνθούν. Πιστεύω στους παίκτες ότι θα πάνε καλύτερα στο αυριανό παιχνίδι, από το παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ.

Για το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και πως πρέπει να παίξει έξυπνα, ο 53χρονος κόουτς δήλωσε ότι «αύριο το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε ως ομάδα, κάνοντας τις δικές μας ευκαιρίες. Σε κάποια παιχνίδια θα παίξεις αμυντικά αλλά θα κάνεις και ευκαιρίες, όπως κάναμε και με τον Άγιαξ. Είναι σημαντικό να παίξουμε γενναία και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να το επαναλάβω, πρέπει να έχουμε γενναίους παίκτες στο γήπεδο και θα τους έχουμε».

«Είναι έμπειροι παίκτες οι κεντρικοί αμυντικοί μας. Ο Γιώργος Μερκής, παίζει και με την Εθνική. Σημείωσε καθοριστικά γκολ και μας βοήθησε, ειδικά στις στημένες φάσεις», κατέληξε ο Τόμας Ντολ, σε ερώτηση που του έγινε για τον Γιώργο Μερκή πως είναι ο καλύτερος «στράικερ» του ΑΠΟΕΛ.

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών