Δεν φοβήθηκε το μεγαθήριο ο ΑΠΟΕΛ αλλά τον λύγισε ο Τσιτσαρίτο

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ, χάνοντας με 1-0 από την Σεβίλλη μέσα στο Ραμόν Σάντσες Πιθκουάν.

Οι πρωταθλητές, στο πρώτο ημίχρονο κλείστηκαν στο δικό τους μισό, μένοντας αρκετά πίσω, με την Σεβίλλη να καταφέρνει να σκοράρει με τον Τσιτσαρίτο στο 17'. Στη επανάληψη οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμούς, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την ευκαιρία που θα τους έδινε το τέρμα της ισοφάρισης.

Πλέον μετά και την νίκη της Καραμπάχ απέναντι στην Ντουντελάνζ,  τα πράγματα για τους γαλαζοκίτρινους γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στην προσπάθεια που κάνουν για διάκριση στην Ευρώπη.
 
Α’ ημίχρονο

Η Σεβίλλη ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ήταν αναμενόμενο. Οι Ισπανοί είχαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας μπάλα και δημιουργώντας ευκαιρίες. Οι πρωταθλητές από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα, για να παγώσουν τον ρυθμό και να κρατήσουν μακριά την Σεβίλλη από την περιοχή τους.

Η Σεβίλλη, απείλησε μόλις στο 4’ με τον Κοντέ να βγαίνει μπροστά από τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ μετά από εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του, με τον Μπέλετς να απομακρύνει σε κόρνερ εκ νέου. Στην επόμενη φάση που βρήκε η Σεβίλλη κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από οργανωμένη επίθεση των Ισπανών, ο Μουνίρ γύρισε στον Μεξικανό, όπου με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να γράψει στην πρώτη του τελική στο 32’ με τον Πάβλοβιτς να δοκμάζει για να κρεμάσει τον Μπουνού χωρίς επιτυχία. Οι Ισπανοί, έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 42’ όταν ο Εσκουδέρο, δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Μπέλετς.

Ένα πρώτο ημίχρονο με την Σεβίλλη να ελέγχει τον αγώνα, χωρίς να πιάνει ψηλά στάνταρ απόδοσης και τον ΑΠΟΕΛ, να περιμένει πίσω στην άμυνα.

Β’ ημίχρονο

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με διαφορετικό πρόσωπο αφού ήταν σαφώς πιο επιθετικός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά της η Σεβίλλη, έπαιζε όσο έπρεπε για να κρατήσει τον ρυθμό του αγώνα με το μέρος της.
Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε από τον Γιάκολις στο 69΄. Ο άσσος του ΑΠΟΕΛ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σεβίλλης, με τον Κροάτη να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Μπουνού. Ο ΑΠΟΕΛ, είχε δυο καλές προϋποθέσεις στο 80΄με τον Τάμαρι. Αρχικά ο άσσος των γαλαζοκιτρίνων, έχασε μια τεράστια ευκαιρία να φύγει φάτσα απέναντι στον Μπουνού, χάνοντας το κοντρόλ της μπάλας. Στην συνέχεια ο Ιορδανός πάτησε εκ νέου περιοχή, αλλά το γύρισμα του στον Εφραίμ, δεν ήταν το καλύτερο.

Ενδεκάδες:

Σεβίλλη: Μπουνού, Γκόμες, Λόπες (Μπενένγκα 72’), Μουνίρ (Μπράιαν 60’), Κουντέ, Τσιτσαρίτο (Νταμπούρ 79’), Πότσο, Εσκουδέρο, Βάσκεθ, Τζορντάν, Γκουντέλ

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου, Γκέντσογλου (Εφραίμ 79’), Σόουζα, Μάτιτς, Γιάκολις, Τάμαρι (Αλωνεύτης 83’), Πάβλοβιτς(Χαλένιους 65’)

Σκόρερς: Τσιτσαρίτο 17'/-

Κίτρινες:Βάσκεθ / Γιάκολις

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Μπας Νίχουιτς
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών