Οι 14 που ράγισαν το γυαλί και επέστρεψαν για να μαζέψουν τα σπασμένα

H μεγάλη επιστροφή στις τάξεις του Απόλλωνα, είναι πλέον γεγονός. Ο καθοδηγητής της ομάδας της Λεμεσού, Σωφρόνης Αυγουστή, αν και αποτέλεσε παρελθόν από τους γαλάζιους μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η διοίκηση της ομάδας μετά και την οργή του κόσμου της, δίνει ξανά τα χέρια με τον Κύπριο κόουτς έπειτα από 35 ημέρες. 

Η κατηφορική εμφάνιση του Απόλλωνα τον τελευταίο μήνα ήταν οφθαλμοφανής, και έτσι οι παράγοντες της ομάδας της Λεμεσού, κατέληξαν ότι η μοναδική λύση για να την ανατροπή του κλίματος, φέρει στο όνομα, Σωφρόνης Αυγουστή. 

H επιστροφή του 46χρονου τεχνικού ωστόσο στους γαλάζιους, δεν είναι η μοναδική στο κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς ακόμη δεκατρείς προπονητές, έφυγαν και επέστρεψαν ξανά στην ομάδα που θήτευσαν. 

H OMADA γυρίζει τον χρόνο πίσω και σάς υπενθυμίζει...

Τιμούρ Κετσπάγια - Ανόρθωση

Ο αγαπημένος των Ανορθωσιατών, ο στρατηγός της Ανόρθωσης, ο άνθρωπος που δόξασε και δοξάστηκε όσο καμιά άλλη ποδοσφαιρική φυσιογνωμία στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας της Αμμοχώστου, επέστρεψε έπειτα από δέκα χρόνια ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας για να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας. Μετά την πρώτη του θητεία στην Ανόρθωση (2004-2009), ο Γεωργιανός τεχνικός από την 1η Ιουνίου 2019 και για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών, έχει το γενικό πρόσταγμα στο «Αντώνης Καράς». 

Ρόνι Λέβι - Ανόρθωση

Το δικό του στίγμα άφησε στην Ανόρθωση ο Ρόνι Λέβι, ο οποίος κάθισε αρχικά στον πάγκο της ομάδας της Αμμοχώστου από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2013, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 επέστρεψε στην Κυρία, για να μείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018

Ιβάν Γιοβάνοβιτς – ΑΠΟΕΛ

Είναι ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του ιστορία στον ΑΠΟΕΛ, και άλλωστε μόνο τυχαία δεν θεωρείται ως ο στρατηγός των γαλαζοκιτρίνων. Η πρώτη θητεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άρχισε από τον Νοέμβριο του 2003 μέχρι τον Μάρτιο του 2005, ενώ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα το 2004. Ο Ιβάν, επέστρεψε στους γαλαζοκίτρινους το 2008 για μια πενταετία, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ενώ οδήγησε την ομάδα μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ

Χενκ Χάουαρντ - Ομόνοια

Στην πρώτη του θητεία στην Ομόνοια, ο Χενκ Χάουαρντ το 2000, έμελλε να πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα με τους πράσινους, ενώ τον Νοέμβριο του 2001, έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα λόγω της κακής της πορείας. Το 2005 ωστόσο, ο Χάουαρντ επέστρεψε στην Ομόνοια, όπου και πανηγύρισε ένα κύπελλο αλλά τέλη του 2006 ξανά αποχώρησε. 

Ντίτελμ Φέρνερ-Απόλλων

Τη δική του ξεχωριστή θέση έχει στον Απόλλωνα ο Ντίτελμ Φέρνερ, καθώς με τον Γερμανό προπονητή πανηγύρισε δυο πρωταθλήματα η ομάδα της Λεμεσού. Η πρώτη θητεία του Φέρνερ ήταν από το 1990 μέχρι το 1995, ενώ επέστρεψε για ακόμη δυο χρόνια την περίοδο 1998-2000. 

Ντούσαν Μιτόσεβιτς – Ανόρθωση

Η πρώτη θητεία του Ντούσαν Μιτόσεβιτς στην Ανόρθωση ήταν άκρως πετυχημένη, καθώς από το 1996 μέχρι το 2001, κατάφερε να κερδίσει τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα. Στη δεύτερη του θητεία, δεν ήταν ωστόσο και τόσο πετυχημένος αφού πήγε στην ομάδα της Αμμοχώστου το 2003 και μετά από λίγους μήνες αποχώρησε. 

Τόνι Σαβέφσκι - Ομόνοια

Το 2002 έδωσε τα χέρια με την Ομόνοια ο Τόνι Σαβέφσκι, όπου και παρέμεινε για δυο χρόνια στους πράσινους, και κατέκτησε μάλιστα το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν. Στη δεύτερη του θητεία, το 2012, ο Τόνι παρέμεινε για δυο σχεδόν χρόνια και τον Δεκέμβριο του 2013, αποχώρησε. 

Ιόντσο Άρσοφ – Ομόνοια

Τέσσερις διαφορετικές περιόδους κάθισε στον πάγκο της Ομόνοιας ο Ιόντσο Άρσοφ και συγκεκριμένα στις1979-80, 1986-89, 1992-94 και  1999-2000. Ο Βούλγαρος προπονητής με τους πράσινους πανηγύρισε τρία συνολικά πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Πάμπος Χριστοδούλου – ΑΕΛ

Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2011-12 έπειτα από 44 χρόνια. Ο Πάμπος Χριστοδούλου όμως, έμελλε να αποχωρήσει την επομένη σεζόν και τον Φεβρουάριο του 2016 να επιστρέψει ξανά στην ΑΕΛ για ακόμη ένα χρόνο. 

 

Ανδρέας Μουσκάλλης - ΑΕΚ

Ήταν ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ μετά την ενοποίηση του Πεζοπορικού με την ΕΠΑ το 1994, ενώ το 2003 ανέλαβε ξανά τα ηνία της ομάδας της Λάρνακας, καταφέροντας να κατακτήσει και το πρώτο Κύπελλο της ομάδας. 



Νίκος Παναγιώτου - Ερμής

Τέσσερις συνολικά φορές κάθισε στον ηλεκτρικό πάγκο του Ερμή Αραδίππου ο Νίκος Παναγιώτου και συγκεκριμένα τις χρονικές περιόδους 2012-12, 2015-17, 2017-18 και 2019 μέχρι σήμερα στη Β' κατηγορία. 


Ανδρέας Μιχαηλίδης – Άρης, ΑΕΛ

Δυο θητείες στον Άρη (1987-91, 2006-07) και τρεις στην ΑΕΛ (2000-02, 2005-2006, 2008-09), μέτρησε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ κάθισε και σε πάγκους και άλλων κυπριακών ομάδων αλλά όχι περισσότερο από μια φορά, όπως σε αυτές τις δυο της Λεμεσού. 

Ιμανόλ Ιδιάκεθ – ΑΕΚ  

Από το 2016 μέχρι το 2018 διήρκεσε η πρώτη θητεία του Βάσκου προπονητή στην ΑΕΚ, που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στην ομάδα της Λάρνακας. 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή