Η απόρριψη σε Σίτι-Νιούκαστλ και η χαλάστρα με τους Τούρκους του Σάβιτς

Είναι η πιο δυνατή κίνηση του ΑΠΟΕΛ στην μεταγραφική περίοδο που τελείωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Βουγιαντίν Σάβιτς θεωρείται αμυντικός από το πάνω ράφι και αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο.

Για την απόκτηση του νυν Σέρβου κεντρικού αμυντικού του ΑΠΟΕΛ, ενδιαφέρθηκαν πολλοί σύλλογοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στο πρόσφατο παρελθόν. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η ποιότητα του Σάβιτς  είναι ευδιάκριτα και δεν περνούν απαρατήρητα από τα τμήματα σκάουτινγκ πολλών ομάδων.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Σέρβου, θα μπορούσε να έχει διαφορετική τροπή τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό, επειδή ο Σάβιτς απέρριψε τις Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι, για να ενταχθεί στην γαλλική Μπορντό το 2010.

«Υπήρχαν πολλά κλαμπ που ενδιαφέρθηκαν για μένα, όπως η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, πήγα και τρεις μέρες στο Νιούκαστλ για να δοκιμαστώ, αλλά προτίμησα να πάω στην Μπορντό, λόγω του Ζαν Τιγκανά», δήλωνε τότε ο Σέρβος.

Για τις υπηρεσίες του, ενδιαφέρθηκαν κατά καιρούς μέχρι και σήμερα αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Σέλτικ προσέφερε μέχρι και δύο εκατομμύρια ευρώ, περίπου,  στον Ερυθρό Αστέρα για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με σερβικά Μέσα. Η ομάδα της Σκωτίας, όμως, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτησή του.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η τουρκική Τραμπζονσπόρ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Σάβιτς, εκμεταλλευόμενη και την μη ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με τον Ερυθρό Αστέρα.  Ο ίδιος, ο ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε πολύ θετικός στο να μετακινηθεί στη γειτονική μας χώρα, αλλά η μετακίνηση του, εν τέλει, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Και κάπως έτσι, ανοίχθηκε η προοπτική για την μεταγραφή του στο νησί μας και στον ΑΠΟΕΛ, το περασμένο καλοκαίρι, με την ομάδα της Λευκωσίας να βάζει στο οπλοστάσιο της έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή σε αξία και ποιότητα.
 

Δειτε Επισης

«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»