Η κίνηση… Ματ του Μπεργκ που άρχισε να πυροβολεί

Το πρόβλημα είναι όταν ξεκινήσει να… πυροβολεί. Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, μπορεί να καταταχθεί άνετα στη λίστα με τους επιθετικούς που μάτωσαν αρκετές φορές τα αντίπαλα δίκτυα στην Κύπρο.

Ο Άγγλος φορ ανήκει στο δυναμικό της Ομόνοιας από τη χρονιά 2016/17 και σε σύνολο 96 παιχνιδιών με το τριφύλλι στο στήθος πέτυχε 52 τέρματα. Οι πρώτες δυο χρονιές του Ντάρμπισαϊαρ στο Ηλίας Πούλλος ήταν πραγματικά εκπληκτικές.
Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να βρει δίκτυα 24 φορές σε 33 συμμετοχές. Τη δεύτερη του χρονιά, συμπλήρωσε πάλι τις ίδιες συμμετοχές, σκοράροντας ένα τέρμα λιγότερο, 23 στο σύνολο.

Η χρονιά που σίγουρα θέλει να ξεχάσει ο Άγγλος φορ είναι η περσινή. Τα τεράστια προβλήματα που έβγαλε η Ομόνοια στο γήπεδο, η κακή αγωνιστική εικόνα, η έλλειψη ποιότητας στις υπόλοιπες θέσεις και άλλα πολλά οδήγησαν τον Ματ στη χειρότερη του χρονιά στα Κυπριακά γήπεδα, βρίσκοντας δίκτυα, μόλις δυο φορές.

Πλέον, τα πάντα έχουν αλλάξει στην Ομόνοια, πράγμα που φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι πράσινοι, λειτουργούν επαγγελματικά σε όλους τους τομείς, με την ομάδα πλέον να διαθέτει ποιότητα σε όλους του τομείς. Η ψυχολογία, οι προπονήσεις, το κλίμα, έχουν αλλάξει και ο Ντάρμπισαϊαρ είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την περσινή κάκιστη χρονιά και να βάλει πλώρη για ακόμη περισσότερα τέρματα.
 
Σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο Ματ, έχει σκοράρει τρία τέρματα και δείχνει έτοιμος να πάρει από το χέρι την ομάδα του και να τη φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Φαίνεται ο Χένινγκ Μπέργκ, έχει βρει το κουμπί του Άγγλου, βοηθώντας τον έτσι στο να αρχίσει να σκοράρει κατά ρυπάς.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στην πρώτη του χρονιά με την Ομόνοια, κατάφερε να σκοράρει πέντε φορές στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Την δεύτερη του χρονιά σκόραρε τέσσερα τέρματα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Η 3η χρονιά του Άγγλου στο Ηλίας Πούλλος, όπου ήταν και η χειρότερη, σκόραρε ένα από τα δυο τέρματα που πέτυχε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Φέτος όπως προαναφέραμε, σκόραρε τρία τέρματα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, με τη συνέχεια να μοιάζει γνωστή για τον Άγγλο φορ.
 
Στην Κύπρο ο επιθετικός από το Great Harwood, κατάφερε μάλιστα να σκοράρει και δυο χα τρικ. Το πρώτο του το πέτυχε σε ένα επικό παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Άχνας, σκοράροντας στο 71’, 74’ και 75. Ενώ το δεύτερο του το πέτυχε στη Νέα Σαλαμίνα σε ένα ήσυχο βράδυ όπου η Ομόνοια πήρε την νίκη με 5-1.

Πλέον, στα 33 του χρόνια ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ενεργητικό του. Γρήγορος, ποιοτικός αλλά και κίλερ, είναι έτοιμος να γράψει και πάλι ιστορία.
 

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα