Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η σπουδαία κίνηση του Απόλλωνα για τους πρόσφυγες στη Συρία

  15/10/2019 11:49
Η σπουδαία κίνηση του Απόλλωνα για τους πρόσφυγες στη Συρία

Η σπουδαία κίνηση του Απόλλωνα για τους πρόσφυγες στη Συρία

  15/10/2019 11:49
Μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Απόλλωνας. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Λεμεσού θα φιλοξενήσει παιδιά προσφυγικών οικογενειών από τη Συρία, αύριο το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κολόσσι.
 
Αυτή η κίνηση είναι μέσα στα πλαίσια του προγράμματος που δημιούργησε ο Απόλλωνας, μέσω του EFDN- Welcome Through Football.

Η συμμετοχή του Απόλλωνα σε αυτό το πρόγραμμα δεν έγινε τυχαία καθώς επιλέχθηκε από το EFDN μαζί με ακόμη τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες, τις Gent, Emmen, Everton και Werder Bremen.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών (Ιούλιο - Οκτώβριο).

Πέρα από την προσαρμογή και τη φιλοξενία των προσφύγων μέσω του ποδοσφαίρου, στόχος του προγράμματος είναι το κτίσιμο του ομαδικού πνεύματος και η ενδυνάμωση προσωπικότητας των παιδιών, να δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον για τα παιδιά και να προάγει το «Ευ αγωνίζεσθαι».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

- Ο Απόλλωνας Λεμεσού δημιούργησε μια ομάδα ποδοσφαίρου η οποία αποτελείται από 20 νεαρούς πρόσφυγες, αγόρια και κορίτσια.

- Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Πολυδύναμο Κέντρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμων το οποίο βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Μητρόπολης στο κέντρο της πόλης.

- Η κάθε συνάντηση έχει διάρκεια τέσσερεις ώρες. Στο πρώτο δίωρο γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του οργανισμού Hope For Children ενώ στο δεύτερο δίωρο διεξάγεται προπόνηση με επικεφαλής των προπονήσεων τους κ.κ. Βαλεντίνο Κουλουντή και Πανίκο Καραμανίδη.

Για την εκπόνηση του πιο πάνω σχεδίου, χρειάστηκε η βοήθεια και η συνεργασία με τους πιο κάτω φορείς και τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους.

- Το ίδρυμα Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων στην Λεμεσό.

- Τον οργανισμό Hope For Children.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας