Ο τερματοφύλακας της χρονιάς που… ανάγκασε την Πόρτο να χρυσοπληρώσει

Μια ανάσα από τη μεταγραφή του 31χρονου τερματοφύλακα, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, βρίσκεται η Ομόνοια, μετά τους τραυματισμούς των Κωνσταντίνο Παναγή και Φράνσις Ουζόχο.
 
Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του κινήθηκαν άμεσα για τον αντικαταστάτη των δύο τερματοφυλάκων, αφού κρίθηκε σκόπιμο ο ποδοσφαιριστής να έρθει το συντομότερο δυνατό στην Κύπρο για να εγκλιματιστεί.
 
Ο πανύψηλος πορτιέρε (σ.σ. ύψους 1.97), βρισκόταν στην Πόρτο την περασμένη σεζόν και κατέγραψε δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πέντε στο κύπελλο. Μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του με την πορτογαλική ομάδα στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2014-15.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσε η τρίτη επιλογή για τον άσο στην Ομόνοια

Ο Φαμπιάνο Φρέιτας πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την Ολιανένσε το 2011-12, με αποτέλεσμα η Πόρτο να του προσφέρει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας πληρώνοντας 1.200.000 ευρώ για ν' αγοράσει την ελευθέρα του. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονιά αναδείχθηκε ο κορυφαίος πορτιέρε του πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε συνολικά επτά χρόνια στους «δράκους» γι' αυτό και έχει εξαιρετική σύνδεση μαζί με τον σύλλογο, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί σε συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν την εκπνοή του συμβολαίου του. 

«Δεν μιλήσαμε πολύ για την ανανέωση. Είχαμε τον τελικό και η προσοχή μας ήταν σε αυτό το παιχνίδι. Θα ήθελα να συνεχίσω στην Πόρτο. Όλοι οι παίκτες το θέλουν, είναι φανταστικό κλαμπ. Όσοι πέρασαν από αυτή την ομάδα δεν ξεχνούν. Πάντα θ’ ακούσεις καλά λόγια για την Πόρτο από παλιούς ποδοσφαιριστές. Ό,τι και να γίνει στο τέλος εγώ θα έχω πάντα την ομάδα στην καρδιά μου», είχε αναφέρει τον περασμένο Μάιο ο Βραζιλιάνος πορτιέρε. 

Δείτε βίντεο από τις καλύτερες στιγμές του Βραζιλιάνου:

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης