Οι έξι Αργεντινοί που χορεύουν... ταγκό στα κυπριακά γήπεδα

Η αργεντίνικη σχολή ποδοσφαίρου μαζί με τη βραζιλιάνικη, αποτελούν τις σημαντικότερες χώρες για αγορά ποδοσφαιριστών. Αμέτρητα ταλέντα έχουν βγάλει οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα οποία μετανάστευσαν και διέπρεψαν σε ευρωπαϊκές χώρες.
 
Αναρίθμητα ταλέντα, είναι επίσης και αυτά που κατηφόρισαν στο νησί μας, από την χώρα της Αργεντινής, τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να πανηγυρίσουν τίτλους και να λατρευτούν από τον κόσμο.
 
Η OMADA σας παρουσιάζει αναλυτικά τους έξι παίκτες με καταγωγή την Αργεντινή, που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, να αποτελέσουν σημαντικοί για τους συλλόγους τους, αλλά και να αφήσουν το στίγμα τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσε η τρίτη επιλογή για τον άσο στην Ομόνοια
 
 
Εστεμπάν Σακέτι
Ο 33χρονος μέσος ήρθε στο νησί μας το 2011, για λογαριασμό της Δόξας, ενώ στη συνέχεια το 2013 μετακόμισε στη Λεμεσό για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ,
 
Δύο χρόνια μετά παρέμεινε στη Λεμεσό, όχι για τους γαλαζοκίτρινους, αφού αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα. Αποτελεί το πιο σημαντικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή των κυανόλευκων, ενώ διανύει τον ένατο του χρόνο στα κυπριακά γήπεδα.
 
Τόμας Ντε Βινσέντι
Από νεαρή ηλικία αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τα χρώματα του Πας Γιάννινα, από το 2009 μέχρι το 2013, ενώ στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.
 
Την ίδια χρονιά επέστρεψε στον Πας Γιάννινα για ένα χρόνο, αφού την επόμενη χρονιά πρωτοήρθε στο νησί μας για να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ.
 
Κατάφερε από τα πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, να αποδείξει πως πρόκειται για ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ενώ μετά από δύο χρόνια αγωνίστηκε σε Αλ-Σαμπάμπ και Σαμπάμπ Αλ Αχλί. Ακολούθως επέστρεψε και πάλι στην Κύπρο για τους πρωταθλητές.
 
Εμίλιο Ζελάγια
Ο πλέον 32χρονος, στράικερ, ήρθε στα 28 του στο νησί μας για να αγωνιστεί στον Εθνικό Άχνας. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, ήταν η εξαργύρωση του για να μεταγραφεί στον Απόλλωνα.
 
Σε 63 αγώνες που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού, κατάφερε να βρει δίχτυα 30 φορές, ενώ σήμερα αποτελεί το πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή στη γραμμή κρούσης των κυανολεύκων.
 
Είχε παίξει σε αρκετές ομάδες της Αργεντινής, ενώ κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ καπ στην πατρίδα του με την Άρσεναλ Σαραντί.
 
Φακούντο Περέιρα
Ο Αργεντινός επιθετικός των γαλάζιων της Λεμεσού, γνωστός και από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, έφθασε στην Κύπρο το 2018.
 
Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, σε 26 παιχνίδια μετράει 11 τέρματα, καθώς την προηγούμενη σεζόν σημείωσε και τα 11 σε 25 συμμετοχές. Στο παρελθόν, αγωνίστηκε στις Εστουντιάντες, Παλεστίνο, Σαν Λουίς, Γκαμπάλα και Ράσιγνκ Κλουπ.
 
Φρεντερίκο Ράσιτς
Στην Πάφος FC ανήκει από την περσινή σεζόν ο 27χρονος Αργεντινός, με Κροατικό διαβατήριο, ο οποίος κατέγραψε 28 συμμετοχές και βρήκε δίχτυα τρεις φορές. 
 
Άρχισε την καριέρα του από την Γυμνάσια, ομάδα της χώρας του, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αμκάρ Πέρμ και στην Άρσεναλ Σαραντί. Προηγούμενος του ποδοσφαιρικός σταθμός, πριν έρθει στο νησί μας ήταν η ομάδα της Ρωσίας, Άρσεναλ Τούλα, με την οποία σε 30 συμμετοχές, σκόραρε έξι φορές. 
 
Μαρσέλο Τόρες
Ήρθε από την Μπόκα Τζούνιορς, με τη μορφή δανεισμού, στο νησί μας για λογαριασμό της Πάφος FC, καταφέρνοντας σε τρείς συμμετοχές με τη φανέλα της παφιακής ομάδα να σκοράρει δύο φορές. Αν και με τον λιγότερο χρόνο στην Κύπρο, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό ποδοσφαιριστή, στην επιθετική γραμμή, της ομάδα της Πάφου. 
 
O 21χρονος επιθετικός, μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα Κ20 της Αργεντινής, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα νέων της Νότιας Αμερικής 2017, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα.
 
Το 2017 δόθηκε δανεικός στην Tαγιέρες Kόρδοβα, συμμετέχοντας σε 13 παιχνίδια και σκοράροντας τρία γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά με την ίδια μορφή παραχωρήθηκε στην Μπάνφιλντ, στην οποία είχε εννέα συμμετοχές και ένα τέρμα.

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια