Καϊάφας στην OMADA: Πρέπει να πέσει η... ππάλα για κάποιους

Γεννημένος στη Μια Μηλία το 1949, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας και δεινό στράικερ, Σωτήρη Καϊάφα.
 
Οι κατακτήσεις του με το τριφύλλι, αλλά και οι ξεχωριστές προσωπικές του επιδόσεις, έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Ο Κύπριος πρώην επιθετικός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τη νέα προσπάθεια που επιχειρεί η αγαπημένη του ομάδα υπό τις οδηγίες του Χένινγκ Μπεργκ για να επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα 1.200.000 που είχαν δοθεί για χάρη του Φαμπιάνο
 
Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ομόνοιας και του κυπριακού πρωταθλήματος (σ.σ. 321 τέρματα σε 476 εμφανίσεις), μιλά στην OMADA για το επικείμενο ντέρμπι των πρασίνων με την Ανόρθωση, δίνει τη δική του εκτίμηση για τα φαβορί στην κούρσα του τίτλου και αποκαλύπτει αυτό που λείπει από το τριφύλλι για ν’ αλλάξει επίπεδο.


Το 100% της Ομόνοιας και η πρόβλεψη για το ντέρμπι
Ο Σωτήρης Καϊάφας ανέφερε ότι δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδό της η Ομόνοια, ενώ επέλεξε να μην χρίσει φαβορί στο ντέρμπι της Κυριακής (20/10), χαρακτηρίζοντας τον αγώνα, τριπλής παραλλαγής.
 
«Ακόμη δεν έχει δείξει τα στοιχεία που μπορεί η φετινή Ομόνοια, δηλαδή το 100%. Βλέπω ότι έχει κάποιες αδυναμίες, δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι προπονητές την ομάδα. Χρειάζεται ακόμα προπόνηση. Πιστεύω θα παιχτεί το παιχνίδι με την Ανόρθωση, ειδικά αν ο τερματοφύλακας είναι έτοιμος να παίξει. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι 1-Χ-2. Εύχομαι και ελπίζω η Ομόνοια να μπορεί να κερδίσει κάτι από αυτό το παιχνίδι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε Φαμπιάνο η Ομόνοια-Το συμβόλαιο που υπογράφηκε
 
Ο κορυφαίος… άτυχος της χρονιάς
Κληθείς να σχολιάσει τον κορυφαίο της σεζόν για την Ομόνοια μέχρι στιγμής, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έδωσε την ψήφο του στον μεγάλο άτυχο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, Φράνσις Ουζόχο.
 
«Ο Παναγή και ο Ουζόχο είναι και οι δύο φορμαρισμένοι και καλοί τερματοφύλακες. Ο Ουζόχο έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία σαν τερματοφύλακας και νομίζω η αξία του είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ό,τι περιμέναμε. Δεν είναι τυχαίο ότι παίζει στην Εθνική Νιγηρίας, είναι μια χώρα πολύ μεγάλη. Η ατυχία του είναι επίσης μεγάλη, δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνει εκτός. Πολυτιμότερος παίκτης για μένα ήταν ο Ουζόχο».
 
Ο παίκτης που λείπει από την Ομόνοια
Τον Νούνο Ασίς έφερε ως παράδειγμα ενός ηγέτη που λείπει από το τριφύλλι ο Σωτήρης Καϊάφας, ενώ τόνισε ότι μια ομάδα πάντα χρειάζεται ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. 

«Η Ομόνοια χρειάζεται ακόμη 1-2 παίκτες που να μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους. Θέλει έναν Ασίς στα καλά του, ένα ποδοσφαιριστή τέτοιο που θα μπορεί να κοντρολάρει την ομάδα. Χρειάζεται παίκτη προσωπικότητα, δεν υπάρχουν προσωπικότητες να πάρουν πρωτοβουλίες να φωνάξουν στους συμπαίκτες του».

Η αναγνώριση για τον Τιμούρ και τα τρεξίματα της «Κυρίας»

Τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια εξέφρασε ο πρώην άσος της Ομόνοιας, αφού υποστήριξε ότι η Ανόρθωση είναι ικανή να κοντράρει τον ΑΠΟΕΛ στη μάχη του τίτλου. 

«Ο Τιμούρ είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής, η ομάδα του έχει πειθαρχία και τους προπονεί πολύ καλά. Ξέρει το παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες που πέρσι δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα ενώ φέτος με τον Γεωργιανό κόουτς κάνουν καλές εμφανίσεις. Όπως για παράδειγμα ο Ράγιος. Παρακολουθώ συνέχεια το κυπριακό ποδόσφαιρο. Επανήλθε και ο Μαργκάσα που ήταν παλιά στην Ομόνοια. Σε θέματα φυσικής κατάστασης είναι η καλύτερη ομάδα η Ανόρθωση. Έχουν πολλά τρεξίματα, κάτι που είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λανγκ: Τα θηρία της Ανόρθωσης και το κλειδί για τη νίκη

«Είναι δύσκολα τα πράγματα για τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Θα παιχτεί μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης. Τα μεταξύ τους παιχνίδια θα κρίνουν πολλά και για τις θέσεις της Ευρώπης. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου. Αν η Ομόνοια μπορεί να βρει 1-2 παίκτες με προσωπικότητα και έτοιμους πιστεύω μπορεί να χτυπήσει τετράδα».

Το μήνυμα στους Ομονοιάτες και η... ππάλα στους διαιτητές  

Καταληκτικά, ο πρώην επιθετικός του τριφυλλιού έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο των πρασίνων, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κυπριακή διαιτησία και τα λάθη που έλαβαν χώρα στις πρώτες αγωνιστικές. 

«Ο κόσμος επανήλθε δυναμικά και θα έρθει περισσότερος στη συνέχεια. Ήμασταν άτυχοι σε κάποια παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησίες, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά στο τέλος για την ομάδα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να καταλάβουν οι διαιτητές, να είναι προσεχτικοί, να μην κάνουν αυτά τα λάθη τα φανταστικά και να καταδικάζουν ομάδες. Να κάνουν λάθος το καταλαβαίνω αλλά μετρημένα πράγματα, όχι σοβαρά που αφήνουν υπονοούμενα. Ο κόσμος συζητά μέσα στο παζάρι για αυτά. Αν μπει και κάποιος μέσα στο γήπεδο θα κατηγορούν μετά και την ομάδα και όλους. Πρέπει ν’ αναλάβει η Ομοσπονδία και να υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις για τους διαιτητές, όχι μόνο για τον κόσμο και για την ομάδα. Χρειάζονται να πάρουν μηνύματα οι διαιτητές. Δεν μπορεί να προχωρήσει το ποδόσφαιρό μας. Αν στείλουμε τις φάσεις που γίνονται εδώ στο εξωτερικό θα μας πουν ότι είναι αγροτικό το επίπεδο. Πρέπει να πέσει η ππάλα για κάποιους για να συμμορφωθούν όλοι. Παρακολουθώ τον κ. Σκαπούλλη, τα λέει πολύ σωστά και τον συγχαίρω. Με τους νέους κανονισμούς ο κόσμος πρέπει να ξέρει και να μάθει τι γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τόσο είναι το διάστημα αποχής του Ουζόχο από τα γήπεδα

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής