Αμείλικτος με οπαδό του ο ΑΠΟΕΛ, ζητά συλλήψεις για επεισόδια και προπηλακισμούς

Σε αποκλεισμό οπαδού της ομάδας, προχώρησε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στο παιχνίδι κόντρα στη Ντουντελάνζ, έριξε ποτήρι στο αγωνιστικό χώρο. Η ενέργεια αυτή καταγγέλθηκε από τον παρατηρητή της UEF και οι γαλαζοκίτρινοι έχουν τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό ποσό. 

Παράλληλα, η διοίκηση των περσινών πρωταθλητών, ρίχνει τα καρφιά της προς τον ΚΟΑ και τη βουλή, για το πολυσηζητημένο μέτρο της κάρτας φιλάθλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξαν τα βαράκια και άρχισαν τα τσιφτετέλια Πιέρος και Ζέκα

Η ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε απόφαση απαγόρευσης εισόδου σε οπαδό της ομάδας μας, ο οποίος στον αγώνα ΑΠΟΕΛ - F91 Dudelange έριξε αντικείμενο (άδειο ποτήρι) στον αγωνιστικό χώρο. Η ενέργεια αυτή καταγγέλθηκε από τον παρατηρητή της UEFA και ο ΑΠΟΕΛ έχει τιμωρηθεί σήμερα με βαρύ χρηματικό πρόστιμο για αυτό το δυσάρεστο συμβάν.

Η αναγνώριση του ατόμου έγινε από το CCTV και τα στοιχεία του διαπιστώθηκαν από το γεγονός χρησιμοποίησης κατά την είσοδο του, της κάρτας διαρκείας του για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο οπαδός κλήθηκε και παραδέχθηκε την πράξη του προχωρώντας ταυτόχρονα σε απολογία προς την ομάδα μας. Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος, να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό του από τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ μέχρι και τις 31/12/2019.

Την ίδια ώρα και με βάση τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή αναμένουμε να δούμε κατά πόσο θα υπάρξουν συλλήψεις για τα επεισόδια που έχουν καταγγελθεί τόσο στον αγώνα ΑΕΚ-Ομόνοια όπου μάλιστα οι ομάδες καλούνται να πληρώσουν βαριά πρόστιμα, (σε ανατροπή του επιχειρήματος ότι με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου έχουν εξαλειφθεί πλήρως οι χρηματικές ποινές) όσο και στην αναμέτρηση ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ με τον προπηλακισμό μελών της ομάδας μας αλλά και με την ρίψη πολλών αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα αναμένουμε να διαπιστώσουμε αν θα συμβεί μετά και την τιμωρία ομάδας για ρατσιστικά και/ή υβριστικά συνθήματα εις βάρος ποδοσφαιριστή.

Έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν επιτελούς η κάρτα φιλάθλου συμβάλλει στην αναγνώριση των ατόμων που παρεκτρέπονται ή είναι απλά ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται και δεν προσφέρει τίποτα προς την πρόληψη και την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους αφού με τα πρώτα συμβάντα που καλείται να αντιμετωπίσει, εμφανίζει ξεκάθαρες αδυναμίες…

Αναμένουμε επίσης από την Βουλή να ενημερώσει κατά πόσο θα επαναρχίσει η συζήτηση για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και των προτάσεων νόμου για αλλαγές που είχαν προκύψει μέσα από τις εισηγήσεις των ίδιων των κομμάτων και του Υπουργείου. Συζήτηση που πήρε αναβολή λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Εμείς ως ΑΠΟΕΛ επαναφέρουμε την πρόταση μας για διαχείριση των ανεξάρτητων μητρώων απευθείας από τα σωματεία. Εισήγηση που είχε περιληφθεί στην απάντηση του προηγούμενου Υπουργού προς τα Σωματεία και που δεν περιλήφθηκε στην τελευταία πρόταση νόμου που είχε κατατεθεί στην Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής