Ήρθαν σαν βόμβες αλλά ακόμη δεν... έπαιξαν

Τι κι αν ήρθαν με τις καλύτερες συστάσεις, τι κι αν το άκουσμα της μεταγραφής τους στην Κύπρο προκάλεσε χαμόγελα στους φίλους των ομάδων τους... Με τη συμπλήρωση πέντε (!) αγωνιστικών αυτοί δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να αποδώσουν τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο.
 
Με τη συμπλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, κατηφόρισαν στο νησί μας αρκετά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι υπηρέτησαν σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ κάποιοι άλλοι ανερχόμενα ταλέντα με όλο το μέλλον μπροστά τους.
 
Η OMADA έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν την καλοκαιρινή περίοδο, των έξι μεγάλων ομάδων, οι οποίες δεν κατάφεραν στα πρώτα δείγματα τους στο κυπριακό πρωτάθλημα να συστηθούν με το καλύτερο τρόπο.

Ομάρ Χάνι

Με τις καλύτερες συστάσεις έφθασε στον Αρχάγγελο, ο Ιορδανός εξτρέμ από την Αλ Φαϊσάλι, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Η κάθοδος του Μούσα Αλ Τάμαρι την περασμένη χρονιά στους πολυπρωταθλητές, σχημάτισε χαμόγελα στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, αφού στην περσινή χρονιά ήταν από τους κορυφαίους και είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Ο ερχομός του πρώτου Ιορδανού ποδοσφαιριστή στην Κύπρο, παρότρυνε τον 20χρονο ακραίο επιθετικό να πάρει την απόφαση και να μεταβεί στον νησί μας για να αγωνιστεί με τον ΑΠΟΕΛ, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η αποκάλυψη του Τραμετσάνι για την καριέρα του
 
Μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και στους αγώνες του πρωταθλήματος που έδωσαν οι γαλαζοκίτρινοι ο Ομάρ Χάνι δεν κατέγραψε αγωνιστικά λεπτά.
 
Πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσεις λύσεις και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Ιορδανίας.
 
Χεν Εζρά

Κατέγραψε συνολικά 320 αγωνιστικά λεπτά με το τριφύλλι στο στήθος, σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος, όμως δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή των πρασίνων. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που ο Χεν Εζρά θα αγωνιστεί εκτός Ισραήλ, ενώ ήρθε στην Ομόνοια συνοδευόμενος με τις καλύτερες συστάσεις.
 
Ο 30χρονος μέσος, άρχισε την καριέρα του παίζοντας ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ το 2007 αποκτήθηκε από την Μακάμπι Νετάνια. Την επόμενη χρονιά δόθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στη Χάποελ Κφαρ Σαμπά, καταγράφοντας 29 συμμετοχές και σκοράροντας τέσσερις φορές.

Στην επιστροφή του στην Μακάμπι Νετάνια, ο Εζρά, κατέγραφε φούλ συμμετοχές και υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας σε αρκετά νεαρή ηλικία. Απόσπασε αρκετά θετικά σχόλια στο Ισραήλ, τα οποία τον οδήγησαν να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ανακοίνωσε Φαμπιάνο η Ομόνοια-Το συμβόλαιο που υπογράφηκε

Έτσι και το 2012 πήρε μεταγραφή για την Μπακάμπι Χάιφα, η οποία κόστισε εκατομμύριο δολάρια. Αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πετυχαίνοντας εννέα γκολ. Την επόμενη χρονιά ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης της Μκάμπι Χάιφα, σκοράροντας δύο τέρματα κόντρα στην Άστρα Τζιουτρίου.
 
Το 2016 αφού ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του μετακόμισε στην Χάποελ Τελ Αβίβ και ακολούθως αγωνίστηκε στη Μπειτάρ. Είναι διεθνής εννέα φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και σκόραρε ένα τέρμα.
 
Εμίλιο Ενσούε

Πρωτοήρθε στο νησί μας τον Ιανουάριο του 2018 για να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ, καταγράφοντας 26 και πετυχαίνοντας 10 τέρματα. Αν και για λίγο χρονικό διάστημα στους γαλαζοκιτρίνους κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και να λατρευτεί από τους πορτοκαλί.
 
Ο τρόπος που αποχώρησε από τους πρωταθλητές δεν ήταν και ο καλύτερος, αφού ένα επεισόδιο με τον πρώην τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, Πάολο Τραμετσάνι, ανάγκασε την διοίκηση της ομάδας να τερματίσει το συμβόλαιο με το ποδοσφαιριστή.
 
Ο 32χρονος πολυθεσίτης το καλοκαίρι που μας πέρασε, επέστρεψε και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Απόλλωνα. Με πλούσιο βιογραφικό ο Εμίλιο Ενσούε, καθώς άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2006  στη Μαγιόρκα και ακολούθως αγωνίστηκε δανεικός στην Καστελλόν και Σοσιεδάδ. Αποχώρησε το 2014 από την Μαγιόρκα, μετρώντας 197 συμμετοχές και σκοράροντας 39 τέρματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Αποκαλύψεις Γιαννιώτα: Έχω συμβόλαιο με Απόλλωνα αλλά ποτέ μη λες ποτέ

Στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην Μίντλεσμπρο, καταγράφωντας 70 συμμετοχές και πετυχαίνοντας τρία τέρματα. Το 2017 προτού έρθει στην Κύπρο, αγωνίστηκε στην Μπίρμπιχαμ, στην οποία συμμετείχε σε 36 αγώνες και πέτυχε ένα τέρμα.
 
Στη φετινή χρονιά στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε ως αλλαγή για περίπου 20 λεπτά, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμού δεν τον άφησαν να ενσωματωθεί με τον κατάλληλο τρόπο στην ομάδα της Λεμεσού.
 
Θεόδωρος Βασιλακάκης

O επιτελικός μέσος αποτελούσε επιλογή του προπονητή της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος επιθυμούσε να τον εντάξει στο δυναμικό της Κυρίας.
 
Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ερχόμενος στο νησί μας, είναι η πρώτη φορά που βγήκε εκτός Ελλάδας για να αγωνιστεί στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Το 2007 άρχισε την καριέρα του στην Βέροια, καταγράφοντας 25 συμμετοχές και πετυχαίνοντας ένα τέρμα, ενώ στα επόμενα δύο χρόνια πήρε μεταγραφή για την Ξάνθη, καταγράφοντας 185 συμμετοχές και σκοράροντας 14 γκολ.
 
Ο Ατρόμητος ήταν ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του Ελλαδίτη μέσου, καθώς το 2017 αποκτήθηκε από την ομάδα του Περιστερίου. Αγωνίστηκε σε 40 αγώνες και βρήκε δίχτυα πέντε φορές. Στην Ανόρθωση μέχρι στιγμής σε τέσσερα παιχνίδια έχει καταγράψει μόλις μια συμμετοχή, αφού αγωνίστηκε για 73’ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ.
 
Πρόκειται για ένα αρκετά καλό ποδοσφαιριστή και έμπειρο που στη συνέχεια μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Γιόζεφ Κίβενι
Ίσως να πρόκειται για μεταγραφή επένδυσης από την ομάδα της Λάρνακας, καθώς ο 20χρονος επιθετικός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Λέστερ.
 
Είναι μισός Ιρλανδός και μισός Ούγγρος και πρόκειται να είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία για να αποδείξει πως πρόκειται για ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.
 
Πριν αγωνιστεί στη Λέστερ, είχε παίξει στο σύλλογο Γουότφορτ της Ιρλανδίας. Την περασμένη σεζόν, έμεινε ελεύθερος από την Λέστερ. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει επίσημο ντεμπούτο με την ΑΕΚ.
 
Σλόμπονταν Μεντόγιεβιτς

Ήρθε στην ΑΕΛ στο παραπέντε της τελευταίας μέρα των μεταγραφών για άνεργους, για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας της Λεμεσού.
 
Πρόκειται για 28χρονο Σέρβο, που μπορεί να αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος και κεντρικός αμυντικός. Στο νησί μας έφθασε συνοδευόμενος με πλούσιο βιογραφικό, αφού από το 2011 μέχρι το 2018 αγωνιζόταν στη Μπουντεσλίγκα. Με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, αγωνίστηκε σε 28 αγώνες, ενώ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μέτρησε 29 συμμετοχές και σκόραρε μια φορά.  
 
Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός για τον Σέρβο μέσο, ήταν η Ντάρμστατ, στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, στην οποία κατέγραψε 28 συμμετοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης