Ένα ντέρμπι απ' τα παλιά, που δεν χαμογέλασε κανείς

Ανόρθωση και Ομόνοια, έμειναν κολλημένες στο 0-0 σε ένα ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά. Ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, σκληρές μονομαχίες αλλά και πίεση οι δυο ομάδες μας χάρισαν ένα αγώνα στον οποίο δεν είχε νικητή.
 
Η Ομόνοια, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, η Ανόρθωση κατάφερε να το ισορροπήσει αλλά και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν μπορεί κανείς από τους δυο τεχνικούς να έχει παράπονο σχετικά με τα όσα έδωσαν οι ποδοσφαιριστές τους κατά την διάρκεια του ενενηντελέπτου.
 
Πλέον, οι δυο ομάδες μοιράζονται την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς. 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Οι φωνές στο πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια
 
Α’ ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι. Οι δυο ομάδες έδειξαν με το καλημέρα τις επιθετικές προσδοκίες που είχαν στην αναμέτρηση. Η πρώτη καλή προϋπόθεση ήρθε για την Ομόνοια στο 4’ όταν ο Γκόμες, βρήκε τον Λέσιακς και ο Τσέχος με την πρώτη έκανε το γέμισμα για τον Εζρά. Ο Γκαλίτσιος ήταν σωστά στημένος, όπου απομάκρυνε την μπάλα. Η Ομόνοια βρήκε και δεύτερη καλή στιγμή με τον Εζρά να ολοκληρώνει αυτή την φορά την προσπάθειά του. Ο Ισραηλινός, πλαγιοκόπησε τον Γκαλίτσιο στο 8’ και έκανε το σουτ με τον Λόρια να απομακρύνει με ασταθές την μπάλα. Ο Μποτεάκ, μπήκε στην φάση αλλά έκανε επιθετικό φάουλ.
 
Η Ανόρθωση απάντησε με την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Σαντίκ, μετά από λάθος απομάκρυνση από την άμυνα των πρασίνων, έκανε ένα δυνατό σουτ με το Φαμπιάνο να απομακρύνει την μπάλα με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 27’ της αναμέτρησης ο Γκαλίτσιος, γέμισε την μπάλα στην περιοχή με την μπάλα να περνά από όλους και να φτάνει στον αμαρκάριστο Ράγιος. Ο άσσος της Ανόρθωσης, αν και δεν περίμενε την μπάλα έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα έξω. Στο 28’ ο Μαργκάσα βρήκε με συστημένη σέντρα τον Καλτσά, με τον Έλλαδίτη άσσο της Ανόρθωσης, να κάνει το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να απομακρύνεται σε κόρνερ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συνάντηση των... φαλακρών και οι κυρίες στο Παπαδόπουλος (pics)
 
Η Ανόρθωση που έβαλε αρκετή πίεση εκείνο το πεντάλεπτο βρήκε και δεύτερη ευκαιρία από το κόρνερ που κέρδισε ο Καλτσάς. Ο Ράγιος, εκτέλεσε το στημένο για την ομάδα του με τον Σίλντενφελντ, να κάνει το κεφάλι και τον Τιάγκο να απομακρύνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Δυο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31΄ ο Αρτυματάς έπιασε το κεφάλι με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο.
 
Η Ομόνοια απάντησε στο 36΄ όταν οι Μποτεάκ και Εζρά συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να δίνει στον Γκόμεθ. Ο Ισπανός, έπιασε με την πρώτη το σουτ, με τον Λόρια να απομακρύνει την μπάλα. Ο Ράγιος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, προσπάθησε να νικήσει τον Φαμπιάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνά εκατοστά από τα δοκάρια του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.
 
Σε ένα πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες, μας χάρισαν αρκετές ευκαιρίες σε ένα σαρανταπεντάλεπτο γεμάτο δυνατές μονομαχίες και πάθος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το περίεργο σκηνικό στην προθέρμανση της Ανόρθωσης (pics)

Β’ ημίχρονο

Η Ανόρθωση, απείλησε με το καλημέρα, της επανάληψης. Στο 47’ ο Μανθάτης έκανε το γύρισμα με τον Κλατσά να κάνει με την μια το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Φαμπιάνο. Ο Μανθάτης και πάλι στο 55’ της αναμέτρησης, έπιασε την κεφαλιά μετά το γέμισμα στην περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Φαμπιάνο. Στο 72΄, ο Εζρά έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Μποτεάκ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας, αλλά να την στέλνει έξω. Στο 81΄ο Ντούρις έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του με τον Τιάγκο και πάλι να απομακρύνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ανόρθωση (Κετπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίφο, Βγκορτς, , Σελίν, Αρτυματάς, Μαργκάσα, Ράγιος, Μανθάτης, Καλτσάς (Καφί 73’), Σαντίκ(Ντούρις 56’)

Ομόνοια (Μπεργκ):  Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Μποτεάκ (Τζιωνής 81’), Γκόμεθ, Λέσιακς, Εζρά (Χούμποτσαν 81’), Μαυρίας, Κατελάρης, Τιάγκο, Ντάρμπισαιρ

Σκόρερς: - / -
 
Κίτρινες: Καλτσάς / Γκόμεθ, Λανγκ
 
Κόκκινες: - / -
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής