Το μισογεμάτο ποτήρι και οι... αόρατοι επιθετικοί του Τιμούρ στην Ανόρθωση

Παρ’ ότι δεν κέρδισε ακόμα ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, η Ανόρθωση έδειξε ξανά στοιχεία μιας συγκροτημένης ομάδας, με λύσεις, πλάνο και ξεκάθαρο προσανατολισμό στο γήπεδο.

Αυτό που της έλειψε, χθες, κόντρα στην Ομόνοια ήταν το γκολ. Δεν θυμόμαστε ποτέ, τα τελευταία χρόνια, την ομάδα της Αμμοχώστου να χάνει τόσες πολλές και κλασικές ευκαιρίες κόντρα στους πράσινους. Είναι ένα στοιχείο, το οποίο φέρνει προβληματισμό, αλλά και την επιδίωξη για άμεσες λύσεις στη συνέχεια.

Αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός πως σε δεύτερο φετινό ντέρμπι, η ομάδα της Αμμοχώστου, δεν δέχεται γκολ. Η πεντάδα της αμυντικής γραμμής άρχισε να έχει την χημεία που πρέπει και για να σκοράρεις απέναντι της θα πρέπει να… φτύσεις αίμα. Κάτι που το κατάλαβε πολύ καλά η ομάδα της Λευκωσίας στον χθεσινό αγώνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό που συγκίνησε τον Τιμούρ και το... respect στην Ομόνοια

Από την άλλη, χρειάζεται η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, μπροστά στην αντίπαλη εστία. Κάτι που γράψαμε και πιο πάνω. Οι Ντούρις, Σαντίκ και Κατσιαράβα είναι τα βαριά χαρτιά αυτής της ομάδας και απαιτείται το άμεσο ανέβασμα τους για να γίνεται και πιο εύκολο το έργο και των υπολοίπων.
 
Η τεράστια ευκαιρία του Σλοβάκου στο 88’, χθες το βράδυ, είναι ενδεικτική της κακής περιόδου που διάγει αυτό τον καιρό. Ο Σαντίκ έδωσε πολλές μάχες, όμως ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ ο Γεωργιανός επιθετικός δεν μπορεί να κριθεί κατάλληλα, αφού παίζει πολύ λίγο στο ξεκίνημα της σεζόν.  

Γενικότερα, η ομάδα της Αμμοχώστου έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στα πρώτα πέντε της φετινά παιχνίδια με πολύ θετικό πρόσημο. Είναι ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, αγωνιστική πειθαρχία και πλάνο μέσα στο γήπεδο. Είθισται να λέμε πως το ποτήρι είναι μισογεμάτο για την απόδοση μιας ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για την Ανόρθωση, αυτό ισχύει απόλυτα και είναι η αλήθεια. Η εικόνα της φετινής Ανόρθωσης σε γεμίζει με αισιοδοξία, αλλά και περιέργεια με το τι θα επακολουθήσει. Το σίγουρο είναι πως φέτος δεν πλήττεις με τον Τιμούρ Κετσπάγια και το δημιούργημά του…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής