Έπαψε ΑΠΟΕΛ να θυμίζει-Σφίγγει ο κλοιός σε Ντολ

Σφίγγει ο κλοιός στον ΑΠΟΕΛ και τα περιθώρια στενεύουν, αφού ακολουθούν απανωτά και καθοριστικά παιχνίδια. Ο προπονητής της ομάδας Τόμας Ντολ, ήρθε στους πρωταθλητές σε ένα αναμφίβολα κομβικό σημείο και ανέλαβε τα ηνία του πάγκου, σε ένα ματς ζωής και θανάτου απέναντι στην Καραμπάχ.
 
Παρέταξε ένα ΑΠΟΕΛ με το καλύτερο δυνατό τρόπο και οδήγησε τους πρωταθλητές στα πλέι οφ του Τσαμπιονς Λιγκ.
 
Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν στο δρόμο τους ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, που ακούει στο όνομα Άγιαξ. Φιλοξένησε την Ολλανδική ομάδα στο στάδιο της πρωτεύουσας και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην Ευρώπη των τελευταίων χρόνων, αφού αντίκρισε τον Αίαντα στα μάτια και λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη.
 
Ακολούθως οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι για το θεσμό του πρωταθλήματος, απέναντι στην ΑΕΛ. Σε ένα παιχνίδι, όπου επικράτησαν με 3-0 και πήραν το ζητούμενο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Πιέρος χτύπησε ξανά
 
Για τα πιο πάνω, δεν χωράει καμία αμφιβολία, αλλά μέχρι εκεί όλα ήταν καλά. Ο νέος προπονητής φάνηκε πως ξεδίπλωνε σιγά-σιγά το δικό του στίγμα και φιλοσοφία στην ομάδα, μέχρι την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, που γνώρισε την ήττα σοκ από τη Ντουντελανζ στο ΓΣΠ.
 
Εκεί όπου όλα ξεκίνησαν και κυρίως οι... τρυκιμίες για την ομάδα. Ένα αγνώριστο ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πλάνο, να απειλείται με αρκετή ευκολία από μια υποδεέστερη ομάδα και να κάνει τραγικά λάθη. Κάτι το οποίο στοίχισε στους γαλαζοκιτρινους, παρόλο που ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα, δέχτηκαν δύο γκολ και ηττήθηκαν στην έδρα τους, στην οποία πριν από μερικά χρόνια λύγισαν μεγάλα θηρία της Ευρώπης. Κανείς από τους ιθύνοντες των γαλαζοκιτιρίνων δεν θέλει να σκέφτεται το γεγονός πως μπορεί  η ομάδα να μην τερματίσει στη 2η θέση του Γιουροπα Λιγκ.
 
Μπορεί η μουρμούρα από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να είναι διαχρονική, ωστόσο την παραπάνω ευθύνη από όλους έχει ο προπονητής, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Δόξας έριξε τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές.
 
Για ακόμα ένα παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να πείσει με την εμφάνιση του. Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως μέχρι στιγμής η δουλειά του Τόμας Ντολ, δεν αποδίδει καρπούς.
 
Σε ένα σημείο που οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και ετοιμοπόλεμοι, ενόψει του δύσκολου προγράμματος και τα συνεχόμενα που παιχνίδια που ακολουθούν. Τα επερχόμενα παιχνίδια σε Ευρώπη με Καραμπάχ είναι καθοριστικά και ο επόμενος μήνας κομβικός προς την πορεία για τον τίτλο, ωστόσο φανερώνει αδυναμίες η ομάδα και είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και να αλλάξει άμεσα.
 
Την ίδια ώρα, είναι πασιφανές πως ο ΑΠΟΕΛ έχει χάσει τον 12ο παίκτη εδώ και αρκετό καιρό, αφού οι πορτοκαλί απουσιάζουν για τους γνωστούς λόγους, αλλά η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας στο στάδιο του ΓΣΠ δεν θυμίζει κάτι από το ΑΠΟΕΛ των περασμένων χρόνων το οποίο είχε πανίσχυρη έδρα.
 
Ο τεχνικός των γαλαζοκιτιρίνων, δείχνει να μην μπορεί επίσης να διαχειριστεί ένα όοστερ, το οποίο αναμφίβολα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Με τη διοίκηση των γαλαζοκιτιρίνων να ξοδεύει αρκετά λεφτά τη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε, και να παίζει τα ρέστα της στη φετινή χρονιά, η πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο ήταν ο πρώτιστος στόχος, αλλά το χαστούκι από τη Ντουντελάνζ και η αναμενόμενη ήττα από τη Σεβίλλη καθιστούν τον ΑΠΟΕΛ σε δύσκολη θέση και αναγκασμένο να δώσει δύο τελικούς με τους Αζερους.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι αγνοούν την καλή εμφάνιση και θετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Η τελευταία εμφάνιση που έφερε ικανοποίηση στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, ήταν η παλικαρίσια εμφάνιση στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ, κόντρα στον Αγιαξ.
 
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και οι ιθύνοντες της ομάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Η μετριότητα και τα λάθη δεν οδηγούν πουθενά, αλλά βυθίζουν τις οποίες προσπάθειες γίνονται για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο