Τα εκατομμύρια που έπεφταν από το... τριφύλλι για χάρη του Φαμπιάνο

Την πρώτη του εμφάνιση με την Ομόνοια πραγματοποίησε το νέο απόκτημα των πρασίνων, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, δείχνοντας πολύ θετικά στοιχεία στο ισόπαλο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Άλλωστε, οι άνθρωποι του τριφυλλιού γνώριζαν από πριν τις περγαμηνές του υψηλόσωμου πορτίερε κι αυτό αποτέλεσε έναν επιπρόσθετο λόγο που κέρδισε τη μάχη ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αξίζει το χειροκρότημα αυτή η Ομόνοια, αλλά...

Ο Φαμπιάνο μπορεί να «έκτισε» ουσιαστικά τ’ όνομά του στην Πόρτο, ωστόσο απασχόλησε διάφορους συλλόγους στο εξωτερικό πριν κάνει το μεγάλο βήμα από την Ολιανένσε. «Υπάρχουν ομάδες από τη Γερμανία και την Ουκρανία που τον παρακολουθούν. Είμαστε ήρεμοι για την κατάσταση και θα τον αφήσουμε να φύγει μόνο με πρόταση 1.000.000 ευρώ και πάνω», είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Ολιανένσε.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ιστορική ομάδα της Σκωτίας Σέλτικ. Ο τότε προπονητής της Σέλτικ, Νιλ Λένον (σ.σ. επέστρεψε στην παλιά του ομάδα τη φετινή σεζόν), είχε εκφράσει θετική άποψη για τον ποδοσφαιριστή, αφού ο βασικός τερματοφύλακας, Φρέιζερ Φόστερ, είχε βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μοναδικό λάθος του Λούκα Σωτηρίου στο ντέρμπι

Οι μάνατζερ του παίκτη (σ.σ. κατείχαν μέρος των δικαιωμάτων του) αλλά και η ομάδα του στην Πορτογαλία αποφάσισαν ωστόσο να τον δώσουν στην Πόρτο, αφού η πρόταση τους ικανοποιούσε οικονομικά, ενώ υπήρχε πίστη ότι ο παίκτης μπορούσε ν' αναδειχθεί μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι «δράκοι» πλήρωσαν το 2012, 1.200.000 ευρώ για ν' αγοράσουν την ελευθέρα του, προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο, τη χρονιά στην οποία αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καταλύτες του ντέρμπι που έσβησαν τα ατού του αντιπάλου

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»