Η... τρελή αύξηση στα εκατομμύρια της Καραμπάχ και η σύγκριση με ΑΠΟΕΛ

Αντίπαλοι για 3η φορά στη φετινή σεζόν τίθενται ΑΠΟΕΛ και Καραμπάχ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν μια νίκη και μια ήττα απέναντι στους Αζέρους, αφού είχαν επικρατήσει σ' εκείνο το ιστορικό βράδυ της 13ης Αυγούστου εκτός έδρας και πήραν την πρόκριση παρά την ήττα στο πρώτο ματς στη Λευκωσία. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξία των ρόστερ των δύο ομάδων, αφού αμφότερες κατέχουν το ρεκόρ με τους πιο ακριβούς παίκτες στο πρωτάθλημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το καρφί του Κετσπάγια για τις αλλαγές προπονητών στον ΑΠΟΕΛ

Η χρηματιστηριακή αξία των πολυπρωταθλητών Κύπρου - σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com - υπολογίζεται στα 20,25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν στα 23.95 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Αζέροι έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την αγοραστική αξία της ομάδας τους, αποκτώντας τον έμπειρο Βόσνιο πορτιέρε, Ασμίρ Μπέκοβιτς από την Μπόρνμουθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τα ένδεκα πέναλτι που σφυρίχτηκαν στο φετινό πρωτάθλημα

Τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο έμψυχο δυναμικό των γαλαζοκιτρίνων έχουν οι Μούσα Αλ Τάμαρι και Αντρίγια Πάβλοβιτς με 2.000.000 ευρώ. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι Βουγιαντίν Σάβιτς και Λούκας Σόουζα με 1.500.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που η αξία τους ισούται με ένα εκατομμύριο είναι οι Λίνους Χαλένιους, Ούρος Μάτιτς, Άλεφ και Γιώργος Εφραίμ, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός Κύπριος που κατατάσσεται στη σχετική κατηγορία. 

Από την Καραμπάχ, υπάρχουν ένδεκα παίκτες που έχουν κόστος μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο πασίγνωστος τερματοφύλακας, Ασμίρ Μπέκοβιτς με αξία 7.000.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση φιγουράρει ο Ρίτσαρντ με 1.600.000 ευρώ.
 
 
Μόλις 100 χιλιάδες πιο κάτω είναι οι Φίλιπ Οζομπίτς και Αμπντελάχ Ζουμπίρ με 1.500.000 ευρώ. Τη λίστα με τους ακριβότερους παίκτες των Αζέρων συμπληρώνουν οι Μαξίκ Μεντβέντεβ (1.300.000 ευρώ), Χουσεϊνοφ και Εμρέλι (1.200.000), ενώ οι Γκαράγιεφ, Σλάβτσεφ και Αΐλτον στο 1.000.000 ευρώ.
 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ