Βρυχήθηκε του Απόλλωνα με ανατροπή ο γαλαζοκίτρινος λέοντας

Ένα ντέρμπι από τα... παλιά έγινε σήμερα στο Τσίρειο Στάδιο μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ. Οι λέοντες του Ντούσαν Κέρκεζ, κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια νίκη-ανατροπή με 1-2.
 
Μια ψυχωμένη ΑΕΛ, κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι αφού βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και πήραν ένα τεράστιο διπλό, νικώντας τον Απόλλωνα για πρώτη φορά μετά το 2016.
 
Από την άλλη ο Απόλλωνας σε μια σχετικά καλή εμφάνιση και για ακόμη μια φορά, έμεινε στην μετριότητα και δέχτηκε μια οδυνηρή ήττα που τον βυθίζει ακόμη περισσότερο αγωνιστικά αλλά και στο βαθμολογικό πίνακα.
 
Α’ ημίχρονο

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο μας χάρισαν οι δυο ομάδες. Ένα παιχνίδι, γεμάτο ευκαιρίες και πάθος από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων που προσπάθησαν για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 18’ της αναμέτρησης. Μετά από γύρισμα του Γιαννιώτα, η μπάλα έφτασε στον Καρ που σκόραρε. Ο Λούκας Σωτηρίου, ακύρωσε σωστά ως μη γενόμενη τη φάση αφού ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν σε θέση οφ σαιντ. Ο Απόλλωνας, απείλησε ξανά και πάλι με τον Γιαννιώτα στο 27’. Ο Ελλαδίτης άσσος , βγήκε στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και φάτσα με τον Βοζίνια αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία. Η ΑΕΛ, απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον Γκαζαριάν έκανε το γέμισμα στη περιοχή, με τον Χουράδο να βάζει την προβολή και τον Γιούστε να απομακρύνει εξ επαφής την μπάλα. Ο Απόλλωνας, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Καρ στο 37’ της αναμέτρησης. Ο Μάρκοβιτς έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο γόνατο του Καρ και να μπαίνει στα δίκτυα. Η ΑΕΛ, με την σειρά της κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Καρ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Συγκεκριμένα, ο Ιβάν Κάρλος σούταρε την μπάλα με τη μπάλα να χτυπά στον Καρ και να πηγαίνει στα δίκτυα του Μολ για το 1-1.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα έκανε... όλα σε πέντε λεπτά ο απίστευτος Καρ

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να κρατούν αρκετά ψηλά το τέμπο στο παιχνίδι τους. Στο 55’της αναμέτρησης η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ με τον Γκοντάλ, να βάζει την προβολή αλλά να στέκεται άτυχος αφού η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μολ. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Απόλλωνα να απαντήσει. Ο Γιαννιώτας, έκανε το γύρισμα στη περιοχή με τον Γκαπκέ να βάζει την προβολή και τον Βοζίνια να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ με υπερένταση. Η ΑΕΛ, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 80' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Χουράδο. Συγκεκριμένα, ο Μολ βγήκε άτσαλα στην μπάλα πάνω στον Τόρες με τον Λούκα Σωτηρίου να καταλογίζει σωστά την παράβαση. Από το σημείο εκείνο μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή προσπάθησαν μάταια να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. 
 
Το παιχνίδι έμεινε στο 1-2 υπέρ των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού, που πήραν μια τεράστια νίκη σε όλα τα επίπεδα ενόψει συνέχειας. Από την άλλη ο Απόλλωνας βυθίστηκε ακόμη περισσότερο τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά.

Ενδεκάδες:

Απόλλων: Μολ, Αγκίρε, Νσούε, Σάλαϊ, Γιούστε, Μπιντά, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας, Σαρδινέρο, Γκακπέ, Καρ

ΑΕΛ: Βοζίνια, Γκοντάλ (Ράσο 86'), Α. Τεϊσέιρα, Γκαστανιάγα, Γουίλερ, Αντωνίου, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Γκαζαριάν, Ιβάν Κάρλος (Τόρες 51’), Μαέ( Χουράδο 20’)

Σκόρερς: Καρ 37’/ Καρ 42’(αυτ), Χουράδο 80’

Κίτρινες: Ενσούε, Καρ, Μολ / Μ’ Πιντά, Γουήλερ, Τεσέϊρα
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές