Το χέρι του Τιμούρ, η λατρεία για Τορναρίτη και ο πονεμένος πράσινος λαός

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν το δικό τους στίγμα στο κυπριακό πρωτάθλημα και ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νησιού μας, έχει να θυμάται τα καλύτερα από τις ποδοσφαιρικές τους αρετές. Ο λόγος, για τον Γιόζεφ Κόσλεϊ, ο οποίος φόρεσε με επιτυχία τις φανέλες του Ολυμπιακού, της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης, ματώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα... ακατάπαυστα. 
 
Ο Σλοβάκος πρώην πλέον ποδοσφαιριστής, άνοιξε την καρδιά του στην OMADA του REPORTER και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση και το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος,
 
«Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ το κυπριακό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάει προς το καλύτερο. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι πολύ ψηλά αλλά τα γήπεδα δεν είναι καλά στην Κύπρο. Αν τα επόμενα δέκα χρόνια δεν κάνουν ένα πλάνο για νέα γήπεδα, νομίζω θα έχει πτώση το ποδόσφαιρο γιατί δεν θα έρχονται πλέον παίκτες καλοί στην Κύπρο αν δεν τα φτιάξουν».
 
Εάν έχει δει Ανόρθωση, Ομόνοια και Ολυμπιακό φέτος στις οποίες έχει αγωνιστεί στο παρελθόν, ο παλαίμαχος άσος, στάθηκε στην πορεία της ομάδας της Αμμοχώστου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τιμούρ Κετσπάγια. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Τα βάζει με την τύχη του Ολυμπιακού ο Τορναρίτης
 
«Έχω δει την Ανόρθωση αλλά όχι την Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Φαίνεται το χέρι του Τιμούρ, ότι παίζει το ποδόσφαιρο το ουσιαστικό που θέλει να παίρνει αποτελέσματα, και άλλαξε λίγο από τα πέρσι προς το καλό βάση των αποτελεσμάτων. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε πολλά πράγματα για το πρωτάθλημα. Χαίρομαι που πάει πολύ καλά η Ομόνοια, που σιγά σιγά γίνεται η ομάδα που ήταν παλιά γιατί τα τελευταία χρόνια άντεξε πολλά ο κόσμος της. Θέλει ακόμα λίγο αλλά είναι σε σωστό δρόμο. Ο Ολυμπιακός τώρα αλλάζει συνεχώς ποδοσφαιριστές και δεν μπορώ να τον κρίνω φέτος. Θα παλέψει για την παραμονή, ο κόσμος με τον Χριστόφορο Τορναρίτη. Ο Χριστόφορος με είχε φέρει εμένα Κύπρο και πιστεύω σε αυτόν, ότι μπορεί να κάνει καλή ομάδα. Δύσκολα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό αλλά μπορεί να μένει σταθερά στην Α’  κατηγορία».
 
Καταληκτικά, κληθείς να σχολιάσει εάν μπορεί η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια να πάει για πρωτάθλημα, ο Γιόζεφ Κόσλεϊ, απάντησε ότι, «βέβαια μπορεί να πάει για πρωτάθλημα η Ανόρθωση. Ο Τιμούρ είπε πάει για πρωτάθλημα, αλλά η Ανόρθωση πρέπει να πηγαίνει κάθε χρονιά για πρωτάθλημα. Ο στόχος του Τιμούρ πάντοτε είναι ο πρωταθλητισμός. Ο Τιμούρ όταν ήρθε στα δύσκολα και τα έλεγε τότε και πήραν το πρωτάθλημα, ήξερε. Ξέρει να διαλέγει παίκτες, είναι καλός μάνατζερ και να στήσει μια ομάδα. Είναι ουσιαστικός προπονητής και αυτά που θέλει τα παίρνει. Μπορεί να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και αυτό έχει ουσία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»