Οι λύσεις που ακόμη ψάχνει ο Ντολ και οι σκέψεις του Τέτι

Η βελτίωση ήταν το κεντρικό μήνυμα που έβγαινε μέσα τα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων, όσο αφορούσε τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν μέσα από το παιχνίδι με την Καραμπάχ, αλλά και το δεύτερο ημίχρονο με τη Νέα Σαλαμίνα, πως άρχισε το στοιχείο αυτό να φανερώνεται.

Η εικόνα που βγαίνει μέσα από τα τελευταία παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, είναι πως οι πρωταθλητές ακόμη ψάχνονται, αφού γίνεται πιο ξεκάθαρο το ότι ο Τόμας Ντολ πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το σύστημα και τις επιλογές στην αρχική ενδεκάδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οριστική εξέλιξη με Χατζηλούκα στον ΑΠΟΕΛ-Ο νέος του ρόλος

Ο Γερμανός τεχνικός έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ με ένα σύστημα 4-2-3-1. Το σύστημα αυτό απέδωσε πολύ καλά, με τον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων να το αλλάζει σε 3-5-2. Το σύστημα το οποίο έγινε γνωστό με τον Πάολο Τραμετσάνι, δεν βοήθησε ούτε τον 53χρονο Γερμανό, αφού η απόδοση της ομάδας έπεσε κατακόρυφα.
 
Από εκείνο το σημείο, ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων ψάχνει μέσα από το σύστημα την σωστή φόρμουλα που θα βοηθήσει την ομάδα του στο να ανέβει. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, παράταξε την ομάδα του με το καινούργιο 3-4-3. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν σαφώς καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Θα μπορούσαν ωστόσο, να είναι καλύτερες οι επιλογές που δοκίμασε από τον πάγκο ο Τόμας Ντολ. Γενικά ήταν προβληματικός ο τρόπος που η ομάδα του ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο άξονας δεν είναι το σημείο το οποίο οι πρωταθλητές μπορούν να κάνουν αρκετά. Εν αντίθεση με την επιθετική ανάπτυξη που έρχεται από τα άκρα, μιας και οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ είναι εξαιρετικά ποιοτικοί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί έκαναν αυτό που έπρεπε... ώρα του κόσμου να κάνει το καθήκον του

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουν στον Αρχάγγελο, είναι η μικρή βελτίωση που έδειξε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Σαφώς και υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, κάτι το οποίο ωστόσο θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια.

Σε ένα άλλο θέμα που ξεκίνησε να απασχολεί, είναι αυτό του μεταγραφικού σχεδιασμού για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο Ντομένικο Τέτι έπιασε ήδη δουλειά, αφού οι σοβαρές ελλείψεις που φάνηκε πως υπάρχουν στο ρόστερ, ανάγκασαν τον Ιταλό να ξεκινήσει το ψάξιμο. Ο Τεχνικός Διευθυντής των πρωταθλητών, άρχισε να ελέγχει ποδοσφαιριστές που αφορούν το αριστερό άκρο, την θέση του αμυντικού μέσου άλλα και του επιτελικού μέσου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»