Οι 6500 χιλιάδες ελληνικές σημαίες στο ΓΣΠ, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ και ο κίνδυνος

Την Πέμπτη το βράδυ ο ΑΠΟΕΛ δίνει τον πιο καθοριστικό αγώνα σε ό,τι αφορά τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, αφού αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, επιβάλλεται να κερδίσει την Καραμπάχ.
 
Τα βαθμολογικά δεδομένα είναι γνωστά, γι’ αυτό και δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.
 
Η απρόσμενη ήττα από την Ντουντελάνζ στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης, έφερε την ομάδα της Λευκωσίας σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση στη μάχη για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης, την οποία για να κατακτήσει θα πρέπει στους δύο αγώνες που ακολουθούν, τουλάχιστον, να πάρει ισάριθμα τρίποντα. Για να συμβεί αυτό, ο Τόμας Ντολ και οι ποδοσφαιριστές του είναι απαραίτητο να βελτιώσουν πολλά στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας τους, αφού με εμφανίσεις ανάλογες με αυτές του τελευταίου διαστήματος- ας είμαστε ρεαλιστές-, η νίκη επί της Καραμπάχ μάλλον όνειρο φθινοπωρινής νυχτός στο τέλος θ’ αποδειχθεί.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Καραμπάχ για Ελληνικές σημαίες-Οι σχέσεις μας με τον ΑΠΟΕΛ είναι πολύ καλές
 
Πάμε τώρα κάπου άλλου. Σε μια παράμετρο που κάπου στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, κανένα αντικείμενο για να την συζητάμε δεν θα υπήρχε. Γιατί πολύ απλά, τρεις ημέρες πριν από το παιχνίδι, θα μιλούσαμε χωρίς κανένα ενδοιασμό και επιφύλαξη για ένα κατάμεστο γήπεδο και μια ατμόσφαιρα καμίνι, που θα δημιουργούσαν οι 15 χιλιάδες, το λιγότερο, πορωμένοι «πορτοκαλί».
 
Όμως σήμερα τα πράγματα και οι επί του θέματος προβλέψεις δεν είναι έτσι, κατ’ ακρίβεια δεν είναι καθόλου έτσι. Για τους γνωστούς λόγους που όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, τεράστια μερίδα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ δεν ακολουθεί την ομάδα στο γήπεδο, με τις προσελεύσεις και την ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ, μόνο κατάθλιψη και απογοήτευση να προκαλούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η αυστριακή σφυρίχτρα και ο Ελλαδίτης παρατηρητής στο ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ 
 
Το πάλαι ποτέ απόρθητο φρούριο της Λευκωσίας, όπου ομάδες και ομάδες πολύ μεγαλύτερου ευρωπαϊκού εκτοπίσματος απ’ ότι ο ΑΠΟΕΛ υπέκυψαν κατά καιρούς στο μοιραίο πλέον δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα ομάδες τύπου Καραμπάχ και Ντουντελάνζ να το επισκέπτονται πια κάνοντας… πάρτι. Ομάδες, που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ζητούμενο γι’ αυτές δεν θα ήταν να μην χάσουν, αλλά με πόσα το λιγότερο δυνατό θα χάσουν…
 
Την Πέμπτη το βράδυ, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Καραμπάχ με μοναδικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη νίκη. Και το μεγάλο ερώτημα, πέραν της αγωνιστικής εικόνας που θα παρουσιάσει η ομάδα της Λευκωσίας, αφορά στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο της πρωτεύουσας, αλλά συνάμα, και της ατμόσφαιρας που θα δημιουργήσει.
 
Κακά τα ψέματα, ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους εδώ και χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έκτισε τις ευρωπαϊκές του επιτυχίες, ήταν η καυτή του έδρα. Μια καυτή έδρα που δυστυχώς την Πέμπτη το βράδυ, στη δεδομένη απουσία των οργανωμένων, δεν θα υπάρχει. Και δεν είναι μόνο ότι δεν θα υπάρχει η καυτή έδρα, η καυτή ατμόσφαιρα, αλλά και ότι η αριθμητική παρουσία του κόσμου είναι πολύ πιθανό να είναι για την κρισιμότητα του παιχνιδιού και το εκτόπισμα του ΑΠΟΕΛ, πενιχρή.
 
Εναπόκειται στους χιλιάδες οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ο δρόμος που θα διαλέξουν να ακολουθήσουν την Πέμπτη το βράδυ. Αν θα δηλώσουν βροντερά παρών στο ΓΣΠ, θυμίζοντας έστω εν μέρει τις παλιές καλές εποχές της καυτής έδρας όπου γονάτισαν ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, ή αν θα γυρίσουν στην ομάδα τους την πλάτη, αν θα την αφήσουν μόνη και αβοήθητη να κάνει μια τόσο σημαντική προσπάθεια, σ’ ένα χώρο που περισσότερο εκκλησία, παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα θυμίζει.
 
Και όπου οι 6500 χιλιάδες ελληνικές σημαίες οι οποίες θα κυματίζουν-όπως και επισήμως ανακοίνωσε ο ΑΠΟΕΛ-, θα είναι περισσότερες από τον κόσμο στις κερκίδες… Αυτός κι’ αν είναι κίνδυνος, αυτό και αν θα είναι το τελειωτικό κτύπημα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ προς την ομάδα του…  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων