Συγκλονίζει ο Κόντης: Ένιωθα ότι ένας ελέφαντας έσπρωχνε το στήθος μου

Τη συγκλονιστική εμπειρία με το καρδιακό επεισόδιο που παρολίγον να του κοστίσει τη ζωή, θυμήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Χρήστος Κόντης, στο πλαίσιο συνέντευξής του σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Ο Ελλαδίτης, είναι προπονητής στη Χάτα FC από τον Ιούλιο του 2019, ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο σύλλογος που προπονεί, βρίσκεται στη 13η θέση του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας.
 
Ο 44χρονος κόουτς μίλησε για τις πρώτες του εμπειρίες στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, αποκαλύπτοντας ότι προτίμησε τους γαλαζοκίτρινους ενώ είχε προτάσεις από ομάδες της Ελλάδας. 
 
«Η εμπειρία μου στην ΑΕΚ Αθηνών την τελευταία χρονιά δεν ήταν η καλύτερη. Είχα κάποια προβλήματα με ανθρώπους εκεί και αποφάσισα να φύγω. Είχα κάποιες προτάσεις από Ελλάδα, ωστόσο προτίμησα μια ομάδα που να έχει ψηλούς στόχους. Σαν παίκτης έτσι ήμουν. Ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κύπρο. Ο προπονητής ήταν Ελλαδίτης, μου πρόσφεραν καλό συμβόλαιο και είπα στη γυναίκα μου ας πάμε. Μιλάμε Ελληνικά μαζί με την Κύπρο και είναι εύκολη η επικοινωνία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν στην ομάδα τότε. Ήρθε μετά από 1.5 χρόνο, αλλά ήταν και παλιά στον ΑΠΟΕΛ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εξήγηση του ΑΠΟΕΛ για τις Ελληνικές σημαίες με Καραμπάχ
 
Μετά το ματς με την ΑΕΚ το 2011, ο Ελλαδίτης αμυντικός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, το οποίο τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος, νιώθοντας τυχερός για το γεγονός ότι απέφυγε τα χειρότερα, μίλησε για τις μνήμες του από το περιστατικό και τα συναισθήματά του όταν έμαθε ότι στα 36 του δεν μπορεί πλέον ν' αγωνίζεται.
 
«Ήταν μια μέρα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είχα ένα κάψιμο στο στήθος και νόμιζα ότι ήταν σαν ασθένεια. Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ας το κοιτάξουμε. Πήγα στο ξενοδοχείο και ήμουν εντάξει. Ήταν Αύγουστος του 2011, 31 του μήνα αν θυμάμαι καλά. Έπαιζα στην προθέρμανση και άρχισα να νιώθω το κάψιμο. Ήρθαμε 1-1 και δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Μίλησα με τον γιατρό, κάναμε καρδιογράφημα αλλά δεν βρήκαμε κάτι. Νόμισα ότι ήταν κάτι που πέρασε απλώς. Μετά από δυο ώρες ένιωσα σαν ένας ελέφαντας να σπρώχνει στο στήθος μου. Όλο αυτό ήταν δύσκολο για μένα να το καταλάβω. Ήρθε ο γιατρός και είδαμε ότι έπαθα καρδιακό. Μου είπε ‘’Χρήστο, πρέπει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο’’. Ήμουν 36 και δεν είχα προβλήματα γενικά, αλλά μπορούσε να ήταν χειρότερο».
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ρωτήθηκε για το κορεό που έγινε προς τιμήν του και τον σεβασμό που έτυχε από το κυπριακό κοινό.
 
«Ήμουν ένας παίκτης με πάθος, το Ελληνικό πάθος, ήμουν μαχητής μέσα στο γήπεδο. Το λεγόμενο πάθος στα Ελληνικά. Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου ικανότητα. Δεν είχα πρόβλημα όμως, έπαιζα και με το μυαλό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι ΑΠΟΕΛίστας και να μην έρχεσαι γήπεδο»
 
Στο τέλος του πολύ ενδιαφέροντος αφιερώματος, εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι παίκτες του και μιλά για τους στόχους της Χάτα FC τη φετινή σεζόν, μόλις πέντε αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή