Η χρυσή σελίδα της ένδοξης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ και ο δρόμος της επιστροφής

Οι δρόμοι της Δόξας και του Νεκτάριου Αλεξάνδρου χώρισαν με ένα άδοξο και απρόσμενο τρόπο. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ τις 18 Δεκεμβρίου και ακολούθως την 1η Ιανουαρίου υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Κατωκοπιάς. Ο 35χρονος άσος, με τη δεκάμηνη παρουσία του στην ομάδα της Κατωκοπιάς, μέτρησε συνολικά 21 συμμετοχές.

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου υπήρξε σημαία για τους πολυπρωταθλητές Κύπρου, καταγράφοντας μια πλούσια καριέρα από τίτλους και διακρίσεις. Συνολικά 301 φορές αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στο στήθος, πετυχαίνοντας 38 γκολ.

Πανηγύρισε 19 συνολικά τίτλους με τους γαλαζοκίτρινους, δέκα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και έξι Σούπερ Καπ.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και πραγματοποίησε επίσημο ντεμπούτο τη σεζόν 2000-01. Μέχρι το 2006 αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας, συμμετέχοντας σε 103 αγώνες και σκοράροντας 24 γκολ.

Ο σταθμός στη Σούπερ Λιγκ, η πορεία στα αστέρα και η Εθνική
Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής, έκανε ένα σταθμό στην καριέρα του στην Ελλάδα για δύο μήνες και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα ο Νεκτάριος πανηγύρισε ένα κύπελλο. Μετά από δύο χρόνια ο επέστρεψε και πάλι στο νησί μας για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.  

Συνολικά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Νεκτάριος κατέγραψε 54 συμμέτοχες. Τη σεζόν 2009-10, έπαιξε σε τέσσερις αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την χρονιά 2011-12 ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε και πάλι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Αλεξάνδρου να καταγράφει άλλες έξι εμφανίσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι εκείνη τη σεζόν φιγούραραν ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αφού στα  προημιτελικά της διοργάνωσης απέκλεισαν την Λυών στη διαδικασία των πέναλτι με τον Νεκτάριο να ευστοχεί από τα ένδεκα βήματα.
Με το εθνόσημο στο στήθος ο 35χρονος αγωνίστηκε από το 2006 μέχρι το 2017, καταγράφοντας συνολικά 40 συμμετοχές.

Όταν βούρκωσε στον τελευταίο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ
Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ τις 19 Δεκεμβρίου, στον αγώνα κυπέλλου απέναντι στην Αγία Νάπα.

Ο Κύπριος άσος βουρκωμένος στην κάμερα της Cytavision, αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τους λόγους που αποχώρησε.

«Τα χρόνια στον ΑΠΟΕΛ θα με καθοδηγούν για το υπόλοιπο της ζωής μου»

«Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν απέναντι στα Κοκκινωχώρια όταν ήμουν 16 χρονών, με προπονητή τον Αντρέα Μιχαηλίδη. Τότε, ο Λούκας Χατζηλούκας ήταν ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και τον άκουσα να λέει “βλέπεις από 16 χρονών ότι ο Νεκτάριος μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο”. Ήταν αυτό που μου έδωσε μια τεράστια ώθηση», ανέφερε αρχικά για το ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές.

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, μίλησε για τον παιχνίδι με τη Λυών, τονίζοντας πως όταν μπήκε στο γήπεδο τη συγκεκριμένη ημέρα είχε πίστη πως η ομάδα του θα κέρδιζε τη Λυών, ενώ δήλωσε πως κάθε πρωτάθλημα ήταν ξεχωριστή, γι’ αυτό υπήρξαν και οι στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν έχω τίποτα με κανένα στον ΑΠΟΕΛ. Ήμασταν ξεκάθαροι με τον κύριο Τραμετσάνι του εξήγησα ότι ήθελα να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο και να κάνω αυτό που αγαπώ. Δεν έχω κάτι με κάποιο», κατέληξε ο Κύπριος ποδοσφαιριστής για τον λόγο που τον οδήγησε να αποχωρήσει από τους γαλαζοκιτρίνους.
 

 
Χωρίς αμφιβολία, επιθυμία όλων στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ, αλλά και στους φίλους των γαλαζοκιτρίνων είναι ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια να υπηρετήσει στην ομάδα που ανδρώθηκε από άλλο πόστο.   
 
Καθώς αν είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει πέραν από το πάθος και την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει είναι ο επαγγελματισμός του και το απέδειξε όλα αυτά τα 19χρόνια στην παρουσία στους πολυπρωταθλητές.

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη