ʼνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για την Εθνική Γυναικών-Καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα που δημιουργήθηκε με τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών της Κύπρου, κόντρα στη Φινλανδία.
 
Ο ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση, αντικρούοντας τα πυρά της ΚΟΠ, ενώ καταγγέλλει πως η ΚΟΠ τους έχει αγνοήσει παντελώς στο θέμα των διακρίσεων φύλου.
 
'Οπως σημειώνει ο ΠΑΣΠ, οι μεθόδοι εκφοβισμού των ποδοσφαιρίστριων μελών της ΚΟΠ είναι απαράδεκτες και κανένα μέτρο εκφοβισμού δεν είναι αποδεκτό από τον Οργανισμό.
 
Καταληκτικά, τονίζει πως πρέπει να σταματήσουν οι απειλές προς τις κοπέλες και θέλει να επιλυθεί το όλο θέμα με διάλογο.
 
Νωρίτερα, η ΚΟΠ ανέφερε πως θα αρχίσει έρευνα για τις ενέργειες της Εθνικής Γυναικών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο ήταν εκτός του πλαισίου των συμφωνηθέντων και θα αποδώσει πειθαρχικές ευθύνες.
 
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης απάντησε, δίδοντας στη δημοσιότητα τις απαντήσεις του κόσμου προς την ΚΟΠ.
 
Αναλυτικά:
 
Ο ΠΑ.Σ.Π. ουδέποτε αναμίχθηκε σε συνωμοτικές μεθόδους και δραστηριότητες. Αντιθέτως ήταν πάντοτε ξεκάθαρος με τις τοποθετήσεις του και τις θέσεις του ιδιαίτερα για τα ίσα δικαιώματα και τις σωστές εργασιακές συνθήκες.

Η ΚΟΠ ήταν ενήμερη για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ποδοσφαιρίστριες, αλλά αγνόησε τόσο τον ΠΑ.Σ.Π. όσο και τις ίδιες για συνάντηση και συζήτηση, για επίλυση του προβλήματος της φυλετικής διάκρισης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιρίστριες να μεταβούν στην Φινλανδία για το δεύτερο επίσημο παιχνίδι τους με μόλις 15% από το συνολικό ποσό ημερήσιου επιδόματος που θα λάμβαναν εάν δεν ήταν γυναίκες αλλά άνδρες!

Επίσης για δεύτερο αγώνα αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με ρουχισμό από υλικό ανδρικής ομάδας και με απαγόρευση ανταλλαγής της φανέλας με κάποιο αντίπαλο! Κάτι που δεν ισχύει όταν οι άνδρες παίζουν ποδόσφαιρο με την Εθνική.

Εάν αυτό αποτελεί #EqualGame τότε θα πρέπει να απολογηθούμε. Οι μέθοδοι εκφοβισμού προς τις ποδοσφαιρίστριες από μέλη της ΚΟΠ είναι απαράδεκτες. Τονίζουμε ότι κανένα μέτρο εκφοβισμού δεν θα γίνει αποδεκτό από τον ΠΑ.Σ.Π. και από την FIFPro.

Να μην ανησυχούν στην ΚΟΠ. Η Φινλανδική ομοσπονδία έχει πλήρως διασφαλίσει ίσα δικαιώματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες και δεν παραβιάζει κανένα κανονισμό.

Είμαστε περήφανοι για τις ποδοσφαιρίστριες μας, η κάθε διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων αποτελεί ιερό τους δικαίωμα και ζητάμε να σταματήσουν οι απειλές.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι έτοιμος και πρόθυμος να λύσει το θέμα μέσα από διάλογο και όχι με απειλές. Όσον αφορά τον φόβο για πρόστιμο από την UEFA, είμαστε σίγουροι ότι θα κατανοήσουν που είναι το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου