Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις με απρόσμενο πρωταγωνιστή η ΑΕΚ

Τεράστια νίκη πέτυχε η ΑΕΚ επί της Δόξας με 2-1 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Τρισκόφσκι στο 14' και ο Κίβενι στο 94' πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ ισοφάρισε προσωρινά ο Ασαμόα στο 76'.
 
Α΄' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στην «Αρένα» ξεκίνησε με δύο δοκάρια για τη Δόξα. Στο 6’, ο Καρλίτος βγήκε μόνος, έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Τόνιο, και στην επαναφορά ο ίδιος με νέο σουτ, βρήκε το δοκάρι και απομάκρυναν οι αμυντικοί. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, βρήκε ξανά το κάθετο δοκάρι του Τόνιο. Η ομάδα της Λάρνακας απάντησε με γκολ στο 14’. Ο Ταντί στο 14' έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φιόλιτς άφησε την μπάλα να περάσει και ο Σκοπιανός με κεφαλιά σκόραρε για το 1-0. Η ομάδα της Κατωκοπιάς είχε πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα, όταν ο Κάρλος βγήκε μόνος, έκανε το σουτ, αλλά πρόλαβε και απέκρουσε σωτήρια ο Τόνιο. Η ΑΕΚ συνέχισε να υπερέχει και έχασε καλή ευκαιρία στο 40’ με ωραία ατομική προσπάθεια του Φιόλιτς, ο οποίος έκανε το αδύναμο σουτ που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Παρασκευά. H ομάδα του Ερανοσιάν είχε τεράστια ευκαιρία στο 42’. Ο Κάρλος βγήκε τετ α τετ με τον Τόνιο, όμως ο τερματοφύλακας της λαρνακιώτικης ομάδας απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ το πλασέ του.
 
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να χάνει καλή ευκαιρία στο 49, όταν το σουτ του Κάσες πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Παρασκευά. Η Δόξα είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 56’, όταν το σουτ του Παπαφώτη πέρασε μόλις άουτ. H ομάδα της Κατωκοπιάς συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, ενώ από την άλλη, η ΑΕΚ είχε προβληματική παρουσία. H ομάδα της Κατωκοπιάς ισοφάρισε στο 76’ με γκολάρα του Ασαμόα. Ο Αφρικανός μέσος εξαπέλυσε ένα κεραυνό από πολύ μακριά, η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Τόνιο και κατέληξε στα δίκτυα του για το 1-1. Λίγο αργότερα, ο Λεόντιος Τράττος απέβαλε τον Καρλίτος με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κάσες, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του ποδοσφαιριστή. Η ομάδα του Ερανοσιάν έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, όταν ο Παπαφώτης βγήκε μόνος, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ από την εστία του Τόνιο. Η ΑΕΚ τελικά πέτυχε το γκολ στη τελευταία φάση του αγώνα με κεφαλιά του Κίβενι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 14’, 94' Κίβενι / Ασαμόα 76’

Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία/ Μουχτάρης, Καρλίτος
 
Κόκκινες κάρτες: Καρλίτος 78'

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Τόνιο, Ταντί, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Σπόλιαριτς (64 ‘ Χέφελ), Τρισκόφσκι (69’ Φλοριάν), Τέτε, Φιόλιτς, Γκαρσία (85’ Κίβενι), Ιωάννου, Κάσες

Δόξα: Παρασκευά, Μουκτάρης, Ντερβίτε, Βαλέντε (67’ Χαραλάμπους), Παπαφώτης, Λούις Κάρλος (90’ Ίταλο), Μπόλιεβιτς (85’ Χριστοφή), Ασαμόα, Καρλίτος, Μέσκα, Μιντίκκης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου