Η διαχείριση του Ντολ, οι εμμονές για το σύστημα και η ενεργοποίηση του Τάμαρι

Στη δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα υποχρεώθηκε ο ΑΠΟΕΛ, στο ντέρμπι του Τσιρείου απέναντι στον Απόλλωνα. Οι γαλαζοκίτρινοι κρατούσαν τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά, ωστόσο θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι από τον ένα βαθμό, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. 
 
Τους τελευταίους μήνες γίνεται αρκετή συζήτηση για το σύστημα με το οποίο αγωνίζονται οι γαλαζοκίτρινοι, κάτι για το οποίο είχε δεχθεί έντονη κριτική και ο προκάτοχος του Τόμας Ντολ, Πάολο Τραμετσάνι.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα των πρωταθλητών, η πίεση που έχει ο Γερμανός αυξάνεται, ενώ δεν περνά ούτε και μια διάσκεψη Τύπου που να μην δέχεται ερώτηση για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του (σ.σ. το σύστημα).
 
Μάλιστα ο ίδιος δεν αρέσκεται στο ν' απαντάει ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα, σε βαθμό που δείχνει να ενοχλείται από τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γλίτωσε το στραπάτσο από Μερκή και μοίρασε το ντέρμπι ο Απόλλωνας με ΑΠΟΕΛ
 
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ναι μεν επικρατεί μια εμμονή στις τάξεις των φίλων του ΑΠΟΕΛ για το σύστημα το οποίο επιλέγει ο προπονητής αφού εκείνος πρέπει ν' αποφασίζει, ωστόσο όταν δεν έρχονται τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε παιχνίδια που η ομάδα μπορεί να ξεδιπλώσει την ποιότητά της και να τα κερδίσει, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. 
 
Στο δικό μου το μυαλό, ο Ντολ φάνηκε διαβασμένος ως προς τις απαιτήσεις του αγώνα με τον Απόλλωνα, ωστόσο διαχειρίστηκε εντελώς λάθος το προβάδισμα που απέκτησε η ομάδα του με τον Γιώργο Μερκή.
 
Η επιθετική τακτική των κυανόλευκων έκλεισε τους γαλαζοκίτρινους στο δικό τους μισό, με αποτέλεσμα ο σύλλογος της Λευκωσίας να δεχθεί σωρεία ευκαιριών μαζί με το γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς, ενώ λίγο έλειψε να φύγει χωρίς τον βαθμό από το Τσίρειο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το... κτύπημα του Μερκή, η απάντηση του Απόλλωνα και τα δύο πέναλτι
 
Ο Ντολ παραδέχθηκε προ ημερών ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ χθες (10/11) ανέφερε πολύ εύστοχα ότι οι παίκτες του σταμάτησαν να παίζουν από ένα σημείο και μετά. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γερμανός θα πρέπει να βελτιώσει και τη δική του... απόδοση στον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια. 
 
Οι απαιτήσεις στον ΑΠΟΕΛ είναι τέτοιες που οι απώλειες - αναλογικά και με την ποιότητα του ρόστερ - θα πρέπει να είναι μηδαμινές, ιδιαίτερα σ' ένα πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως έχουν απαιτήσεις.
 
Άλλωστε, οι πολυπρωταθλητές έχουν να διαχειριστούν και το Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο η ομάδα θέλει να προχωρήσει στη νοκ άουτ φάση, κάτι που ισοδυναμεί με επιπρόσθετους αγώνες μετά τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τετ-α-τετ Παπουλή-Σωτηρίου, η κίνηση Πετρίδη και ο έξαλλος πανηγυρισμός του Ενσούε

Η διακοπή μπορεί να αποδειχθεί βάλσαμο για τον Ντολ και τους παίκτες του, έτσι ώστε να διορθώσουν κάποιες αδυναμίες και να πάει η ομάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στους επόμενους αγώνες (σ.σ. ανάμεσά τους και η σημαντική αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ). 
 
Καταληκτικά, ο Γερμανός κόουτς θα πρέπει να βρει τη φόρμουλα έτσι ώστε να ενεργοποιήσει (σ.σ. τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά) ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Ένας εξ αυτών είναι και ο Μούσα Αλ Τάμαρι, του οποίου οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ειδικά στο πρωτάθλημα δεν του βγαίνουν τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ