Ο μαέστρος που λείπει από τον ΑΠΟΕΛ και τα ελαφρυντικά του Ντολ

Με το πέρας της 9ης αγωνιστικής και με τρεις αγώνες λιγότερους, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 4η θέση με 14 βαθμούς. Βαθμολογικά στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων μπορούν να είναι ευχαριστημένοι, ωστόσο είναι γεγονός πως η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, εξακολουθεί να προβληματίζει.

Ο προπονητής των πρωταθλητών, Τόμας Ντολ, καλείται να βρει τις λύσεις, ούτως ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι του συλλόγου της Λευκωσίας, η πίεση προς τον κόουτς είναι έντονη, είτε έρθει το θετικό αποτέλεσμα, είτε αρνητικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο σεληνιασμένος Μερκής και τα δεδομένα στο σκοράρισμα του ΑΠΟΕΛ
 
O Tραμετσάνι, ο Ντολ και το σύστημα
 
Ο 53χρονος τεχνικός, ήρθε στο νησί μας αρχές Αυγούστου, για να αντικαταστήσει τον Πάολο Τραμετσάνι, βρίσκοντας παράλληλα το υφιστάμενο ρόστερ, σχεδόν ολοκληρωμένο, με την προϋπόθεση πως θα αγωνίζεται με σύστημα 3-5-2.
 
Από τη μια μπορεί να έχει ευθύνη ως ένα σημείο με τις επιλογές του, αλλά από την άλλη δεν ευθύνεται για τον προγραμματισμό που έγινε στον Αρχάγγελο το περασμένο καλοκαίρι, ο Τόμας Ντολ.

Τις τελευταίες μέρες, κυρίως μετά τις δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Απόλλωνα στο Τσίρειο, πέραν την κριτική που δέχεται ο 53χρονος κόουτς, ακούγονται αρκετά κυρίως για τον σχηματισμό της ομάδας, αλλά και τους στράικερ που έχει στο ρόστερ του ο Γερμανός.  

Στο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί, οι Αντρίγια Πάβλοβιτς και Λίνους Χαλένιους, ωστόσο είναι και ο Ρόμαν Μπέζιακ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και στα δύο φτερά της επίθεσης. Ως εκ τούτου, οι τρεις επιθετικοί για να μπορέσουν να φθάσουν στο μάξιμουμ των αποδόσεών τους, χρειάζονται και τις κατάλληλες κάθετες πάσες από πίσω, αλλά και τις βοήθειες από αυτούς που τους πλαισιώνουν. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή δεδομένων με Γιοβάνοβιτς
 
Η εμφανής απουσία Ντε Βινσέντι-Ζαχίντ
 
Χωρίς αμφιβολία, από τον φετινό ΑΠΟΕΛ απουσιάζει ο ποδοσφαιριστής που να μπορεί να ηγηθεί στον χώρο του κέντρου, να δώσει κάθετες πάσες και να οργανώσει το παιχνίδι. Είναι ολοφάνερη η απουσία του Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλα τα πιο πάνω στοιχεία.

Ο Αργεντινός μέσος, στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο, αφού βρισκόταν στο αρχικό σχήμα και έδειχνε πως φέτος θα είναι η χρονιά του. Με την έλευση του Ντολ στην τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων, ο Ντε Βινσέντι, έμεινε για κάποια παιχνίδια στον πάγκο και ακολούθως ήρθε το πρόβλημα τραυματισμού του, που τον άφησε εκτός.
 
Με παράταξη 3-5-2, ο ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται με φουλ μπακ, τους Ντράγκαν Μιχαίλοβιτς και Νικόλα Ιωάννου ή Ζοαζίνιο. Δηλαδή ο σύλλογος της Λευκωσίας αγωνίζεται χωρίς καθαρόαιμο εξτρέμ στα τελευταία παιχνίδια, πέραν από κάποια που ξεκίνησε ο Τάμαρι.

Ο Βιντιγκάλ δείχνει να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ. Πέραν του Ιορδανού άσου ωστόσο, και του Πορτογάλου μέσου, στο ρόστερ υπάρχουν επίσης, οι Γιώργος Εφραίμ, Στάθης Αλωνεύτης, Αντόνιο Γιάκολις, Ομάρ Χάνι και Ανδρέας Μακρής, που μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει στα πόδια τους αρκετά αγωνιστικά λεπτά.

Την ίδια ώρα, ο δανεισμός του Γκάϊας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή για τους πρωταθλητές, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ.

Ο κόσμος των πολυπρωταθλητών, αναμένει πώς η ομάδα θα βελτιωθεί και ανεβάσει στροφές βρίσκοντας τον καλό της εαυτό, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Εάν οι επιλογές τώρα και τα κοουτσάρισμα του Τόμας Ντολ συνεχίσουν όπως έχουν, τότε μόνο ο χρόνος θα είναι κατάλληλος να δώσει τις απαντήσεις, αν είναι σωστός η λάθος.

Δειτε Επισης

Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές