Παρεμβαίνει και προειδοποιεί τον Κούμα για την κάρτα ο Σοφοκλέους

Την άμεση τροποποίηση της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου ζητά η ΑΕΛ, μέσω μιας μακροσκελούς επιστολής του Ανδρέα Σοφοκλέους, προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι παραθέτουν στοιχεία για την πιο χαμηλή προσέλευση των τελευταίων χρόνων, δίνοντας χειροπιαστά παραδείγματα από τα εισιτήρια που κόπηκαν στα ντέρμπι του πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Στα άδυτα του Απόλλωνα-Οι αποκαλύψεις του γιατρού των γαλάζιων
 
Παράλληλα, η ομάδα της Λεμεσού αναφέρεται στην «πτώχευση του ποδοσφαίρου» και στην αδιαφορία που επιδεικνύει ο κόσμος σ’ ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.
 
«Πρόεδρε, εκτός από τον κίνδυνο οικονομικής πτώχευσης των σωματείων λόγω της μικρής προσέλευσης στα γήπεδα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την αποχή από τη μία και την αδιαφορία των παραγόντων του ποδοσφαίρου σε αυτή την αποχή από την άλλη, τότε και αυτό είναι και το πιο σοβαρό θα πτωχεύσει και το ίδιο το άθλημα, διότι τα αθλήματα ζουν εφόσον προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και ο κόσμος από τη μεριά του τα στηρίζει με την προσέλευσή του. Αν νομίζεται ότι με το να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τον κόσμο των αγώνων από την τηλεόραση και όχι από το γήπεδο θα συνεχίσει το άθλημα να είναι ζωντανό στην Κύπρο απατάστε οικτρά. Αν ο φίλαθλος δεν νιώσει τη ζέστη και την ομορφιά του ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο και παρακολουθεί από την τηλεόραση όπως οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων, αυτό απλά θα σημαίνει το τέλος του κυπριακού ποδοσφαίρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Ανδρέας Σοφοκλέους, για να καταλήξει:
 
«Πρόεδρε δυστυχώς εσύ και η εκτελεστική επιτροπή σφυρίζετε αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι το άθλημα κινδυνεύει. Ανάλαβε δράση εσύ και η εκτελεστική άμεσα διότι τα περιθώρια στενεύουν. Μην σας εξαπατά το γεγονός ότι περιστασιακά για αγώνες ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ή για αγώνες μεγάλης κρισιμότητας έκαναν  κάρτα φιλάθλου 90-100.000 κόσμου την προσέλευση των φιλάθλων συνολικά στους αγώνες να εξετάσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιλική νίκη για την ΑΕΛ επί Αγίας Νάπας

Σας καλώ όπως συγκαλέσετε συνάντηση προέδρων για να σχεδιάσουμε και να συζητήσουμε περεταίρω ενέργειες προς επίλυση αυτού του προβλήματος.
 
Σίγουρα, δεν πρόκειται να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου αλλά πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την τροποποίηση του νόμου για να επιστρέψει πάλι ο κόσμος πίσω στα γήπεδα».

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»