Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτσι χτύπησαν οι εμπρηστές στον Χατζηαλεξάνδρου-Τι δηλώνει ο ίδιος

  21/11/2019 17:30
Έτσι χτύπησαν οι εμπρηστές στον Χατζηαλεξάνδρου-Τι δηλώνει ο ίδιος

Έτσι χτύπησαν οι εμπρηστές στον Χατζηαλεξάνδρου-Τι δηλώνει ο ίδιος

  21/11/2019 17:30
Δύο εστίες φωτιάς εντόπισαν οι Αρχές στο όχημα του προπονητή της Εθνικής Παίδων, Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου, το οποίο έγινε στόχος εμπρηστών την περασμένη Παρασκευή στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε όχημα, που βρισκόταν σταθμευμένο σε όχημα πολυκατοικίας.
 
Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως μέλη της υπηρεσίας, τα οποία κατέσβεσαν την πυρκαγιά. Από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι η μια εστία φωτιάς ήταν στο μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ η δεύτερη ήταν στο πίσω μέρος. Επίσης στο πίσω μέρος του οχήματος εντοπίστηκε και εμπρηστική λωρίδα. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
Πάντως. όπως ανέφερε ο Τάσος Κυριάκου στον Active, ο Κύπριος προπονητής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον η επίθεση σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ή όχι. 
 
Καταδίκασε ο Σύνδεσμος Προπονητών
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος προπονητών Κύπρου, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, επικίνδυνη και αποτρόπαια πράξη τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του μέλους του και προπονητή της Εθνικής Παίδων της Κύπρου Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου. «Αδιαμφισβήτητα, τέτοιες πράξεις, πέραν του γεγονότος ότι πλήττουν το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου μας, μόνο ως τρομοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν και πρέπει να μας προβληματίσουν ως κοινωνία, σε όλα τα θεσμικά επίπεδα», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος εξέφρασε τη συμπαράστασή και τη συμπάθειά του προς τον κ. Χατζηαλεξάνδρου και τους οικείους του, «καθώς και σε ολόκληρη την προπονητική κοινότητα της Κύπρου, που βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να πρέπει να τίθεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες τραμπουκισμού, που υπονομεύουν την ανθρώπινη ακεραιότητα».
 
Κάλεσε παράλληλα τόσο την Αστυνομία, όσο και όλες τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβές στην εξιχνίαση της υπόθεσης, οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης. «Παράλληλα διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι θα εργαστούμε σθεναρά για την βελτίωση των συνθηκών του επαγγέλματος και της απρόσκοπτης άσκησης του σε μακροχρόνια βάση, ενώ σε συνεννόηση με τους κρατικούς φορείς θα επιδιώξουμε τον εκμηδενισμό ενεργειών που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση του αθλήματος.
 
Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος και παράγοντας αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ελπίζουμε στην ανάλογη συνεισφορά για περιθωριοποίηση και καταδίκη τέτοιων φαινομένων». Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος Προπονητών αναφέρει ότι, «οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και για την πάταξη, αποτροπή και εξάλειψη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων, οι οποίες δεν έχουν καμία θέση σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας