Με χρυσοκέφαλο Κίνγκσλεϊ η Σαλαμίνα σόκαρε την ΑΕΚ

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα επί της ΑΕΚ με 1-0, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Κίνγκσλεϊ στο 79’. Πρώτη ήττα της ομάδας της Λάρνακας στο πρωτάθλημα.
 
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στη Λάρνακα ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς δεν είχαμε ξεκάθαρη ευκαιρία από κάποια από τις δύο ομάδες, όμως είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις εκατέρωθεν. Η πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 37’, όταν ο Σαν Ρομάν εντός περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία με 0-0.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε με εναλλασσόμενη υπεροχή, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γρήγορο γκολ. Ευκαιρίες ξεκάθαρες δεν υπήρξαν στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, με την ομάδα της Λάρνακας να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει την αντίπαλό της. Στο 68’, ο Ρουίθ είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ, η οποία πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 75’, ο Τέτε πάσαρε σε αντίπαλο απέναντι από τον Κίσσα, αντί να σουτάρει και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 79, οι ερυθρόλευκοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Η σέντρα του Κορέια από αριστερά βρήκε τον Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου εντός περιοχής, ο οποίος με κεφαλιά-κανονιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 83’, όταν το γύρισμα του Τρισκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κίσσας και απομάκρυναν οι αμυντικοί. Η ομάδα της Λάρνακας είχε τεράστια ευκαιρία στο 88’, όταν το σουτ του Χέφελ προσέκρουσε στο δοκάρι και έφυγε άουτ η μπάλα. Η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Τρισκόφσκι και Κίβενι, όμως ο Κίσσας απέκρουσε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
 
Σκόρερ: 79’ Κίνγκσλεϊ /-

Kίτρινες κάρτες: Ελουντού, Κωστή, Μαριάνοβιτς/ Ρουίθ, Τόνιο, Φιόλιτς, Πλάνας, Γκαρσία

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
 
Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Τσαμπούρης, Ρομάν, Κωστή (61’ Μαριάνοβιτς), Νουρ, Ελουντού (89’ Σιαθάς), Σίμπσον (69’ Τισντέλ), Κίνγκσλεϊ
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Τέτε, Φιόλιτς (70’ Χέφελ), Γκαρσία (84’ Κίβενι), Γκονζάλεθ, Πλάνας, Φλοριάν (73’ Τρισκόφσκι), Ρουίθ, Κάσες, Γιάννου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου