Τρίτο ημίχρονο στα κατεχόμενα με φόντο την κίνηση των Τ/κ προς τον ʼθω

Για μήνυμα ειρήνης και πραότητας που τελικά στάλθηκε πριν από τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας «Το λαϊκό σπίτι της Κερύνειας» και του «αθλητικού σωματείου Πραστειού», γράφουν σήμερα πρωτοσέλιδα η Κίπρις Ποστασί και στο αθλητικό της τμήμα η Γενί Ντουζέν.

Ο αγώνας έγινε χθες το απόγευμα στην Κερύνεια, στην ομάδα της οποίας τερματοφύλακας είναι Ελληνοκύπριος, ο μοναδικός που παίζει σε τ/κ ομάδα αυτή τη σεζόν, όπως σημειώνεται.

Η διοίκηση της ομάδας του Πραστειού είχε διαμηνύσει ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους από οπαδούς του ΕΛΑΜ στις 15 Νοεμβρίου, ήθελαν να μοιράσουν σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στους φιλάθλους και στους παίκτες.

Στην είδηση αυτή είχε αντιδράσει τις προηγούμενες ημέρες τόσο η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που ανακοίνωσε ότι το γήπεδο δεν είναι μέρος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας της Κερύνειας που με ανάρτηση στα ΜΚΔ είχε καλέσει τον κόσμο να μην συμμετάσχει και να προστατεύσουν τόσο τον Ε/κ παίκτη τους, όσο και άλλους Ε/κ φιλάθλους που τυχόν θα πήγαιναν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Κίπρις Ποστασί και της Γενί Ντουζέν αυτό που τελικά έγινε ήταν οι παίκτες της ομάδας «Το λαϊκό σπίτι Κερύνειας» να βγουν στο γήπεδο φορώντας μπλούζες άσπρες με μισά κόκκινα μανίκια και την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ με τα λόγια του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο», κρατώντας κλαδιά ελιάς, άσπρα και κόκκινα γαρύφαλλα τα οποία άφησαν κάτω στο γήπεδο μπροστά από τους φιλάθλους, χειροκροτούμενοι – όπως αναφέρεται – από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Η ομάδα της Κερύνειας, προστίθεται, έβγαλε τον Ε/κ τερματοφύλακά της, Άθω Χρυσοστόμου στο γήπεδο ως αρχηγό της ομάδας. Ο δε συμπρόεδρος της ομάδας του Πραστειού, Μουράτ Τσιαλισκάν με τον αρχηγό, έδωσαν στο τέλος του παιχνιδιού στον Ελληνοκύπριο παίκτη της ομάδας της Κερύνειας, ένα μπουκέτο από κλαδιά ελιάς που περιείχε άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα.

Ο συμπρόεδρος της ομάδας του Πραστειού, Μουράτ Τσιαλισκάν δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι οι δηλώσεις για διαμαρτυρία για το κάψιμο της σημαίας διαστρεβλώθηκαν λέγοντας πως η διοίκηση της ομάδας πήρε απόφαση για διαμαρτυρία για το συμβάν και όχι εναντίον του Ε/κ παίκτη της ομάδας της Κερύνειας.

Η διαμαρτυρία που ήθελαν να προβούν, είπε, δεν είχε στόχο όλους τους Ε/κ, αλλά το ΕΛΑΜ που έκαψε την σημαία του ψευδοκράτους. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι έξω από το γήπεδο είχαν κρεμαστεί γύρω από τα σύρματα κάποιες μικρές σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο αγώνας έληξε 1 – 0 υπέρ της ομάδας του Πραστειού. Οι τ/κ εφημερίδες σημειώνουν ότι ενώ αναμενόταν ένταση, τελικά επικράτησε η λογική και το κλίμα ήταν πολύ καλό. Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητούνταν έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες δύο ημέρες.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια