Η απάντηση του Μπεργκ στους επικριτές και η ταυτότητα που περνά στους παίκτες

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, βρίσκει το τέλος της 10ης αγωνιστικής την Ομόνοια, με την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο αιώνιο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
 
Με άνετη - όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι - νίκη και πειστική εμφάνιση, το τριφύλλι κρατά τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ένωση και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς, στο οποίο θέλει να ξορκίσει το φάντασμα κόντρα στους γαλαζοκίτρινους.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να... σταυρώσουν τον Νορβηγό κόουτς μετά τις διαδοχικές απώλειες βαθμών κόντρα σε Πάφο FC, Ανόρθωση και Ολυμπιακό, λέγοντας μάλιστα ότι η ομάδα του θα πάρει καθοδική πορεία στις επόμενες αγωνιστικές. 
 
Όπως αποδείχθηκε, η πρόβλεψή τους ήταν εκτός πραγματικότητας. Ο Μπεργκ και δη η Ομόνοια, έδωσε πληρωμένη απάντηση με τρία νικηφόρα αποτελέσματα και με ενδεχόμενη νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ θα βροντοφωνάξει ότι «φέτος θα είναι αλλιώς», όπως άλλωστε συνηθίζουν να λένε οι φίλοι της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αλάνθαστες εξετάσεις και η πρόκληση που περιμένει την Ομόνοια με ΑΠΟΕΛ

Οι πράσινοι έμαθαν πλέον να κοιτάζουν κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μπορεί να μην βγήκε 100% σε κάθε παιχνίδι η τακτική στον Μπεργκ, ωστόσο ο Νορβηγός δείχνει μετά από κάθε ματς ότι έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης.
 
Η μουρμούρα για τις αλλαγές φαίνεται πως πάει να καταριφθεί από νωρίς, αφού η λευκωσιάτικη ομάδα βγάζει ένα διαφορετικό - καθ' όλα βελτιωμένο - πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Ο 50χρονος τεχνικός προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες του, με το τριφύλλι να βγάζει αυτοματισμούς, να επιτίθεται ορθόδοξα και να παίζει ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.
 
Μέσα από τους λίγους μήνες παρουσίας του στην ομάδα, ο Μπεργκ έχει καταφέρει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων, έχοντας την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή των τελευταίων χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βλέπει ο Μπεργκ το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ

Στο δικό μου το μυαλό, δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος της Ομόνοιας που αν τον ρωτούσες πριν την έναρξη του φετινού μαραθωνίου, αν είναι ευχαριστημένος με 21 βαθμούς σε δέκα αγώνες, θα σου έλεγε «όχι».
 
Ακόμη κι αν η ομάδα δεν φτάσει στη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής, αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις και ήδη η δουλειά του Νορβηγού προπονητή τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έπιασε τόπο. 

Δειτε Επισης

Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Η ελληνική Super League μιλάει ολοένα και λιγότερο ελληνικά
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Η Καλλιθέα «ανέκοψε» την ΑΕΚ, αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής Super League
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Φίλαθλος Παναθηναϊκού έκανε τατουάζ τον Ναν με σπασμένα δόντια και ο Αμερικανός εντυπωσιάστηκε
Το «Νοικιάστηκε» έγινε «ύμνος» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Τι απάντησε η Λιόλιου
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση