Κίρζης: Κλάπηκε το προπέρσινο πρωτάθλημα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης.

Ο μεγαλομέτοχος των «κυανολεύκων», στάθηκε στο προπέρσινο πρωτάθλημα αναφέροντας πως κλάπηκε από τα χέρια της ομάδας του, ενώ για ξένους διαιτητές ανέφερε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς δεν βρήκε την απαραίτητη ανταπόκριση.

Συν της άλλης αναφέρθηκε στο πολύ δύσκολο διάστημα που πέρασε η ομάδα του τον τελευταίο καιρό με τις απομακρύνσεις αρχικά του Σωφρόνη Αυγουστή και στη συνέχεια του Πέτρου Κονναφή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εξήγηση του Κίρζη για την απομάκρυνση του Σωφρόνη

Αναλυτικά όσα ανέφερε: 

Για το αν νιώθει αδικημένος που δεν πήρε ένα πρωτάθλημα: «Ένα πρωτάθλημα το δικαιούμασταν. Νομίζω πριν δυο χρόνια ήμασταν η καλύτερη ομάδα και αδικηθήκαμε παράφορα. Για την περσινή δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Όταν χάνεις τέσσερα παιχνίδια από τον βασικό διεκδικητή σου τότε απλά πρέπει να βρεις σε τι ευθύνεσαι εσύ. Την προπέρσινη χρονιά απλά το πρωτάθλημα κλάπηκε».

«Υπήρχε μια αναστάτωση στην ομάδα. Όλα είναι στα αποτελέσματα, αν η ομάδα κερδίζει όλα είναι καλά, αν χάνει τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είναι από τις πιο δύσκολες εποχές που πέρασα στον Απόλλωνα. Η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα ήταν η απομάκρυνση του Σωφρόνη που εκτός από καλός προπονητής ήταν και ένα παιδί δικό μας. Μετά υπήρχε το θέμα με τον Πέτρο Κονναφή. Ήταν δύσκολες μέρες».

Για τα πέναλτι που κέρδισε ο Απόλλωνας ο πρόεδρος του Απόλλωνα απάντησε χαριτολογώντας πως «Κερδίσαμε ένα πέναλτι και ήταν αρκετό μας».

Για το Ντουντελάνζ-ΑΠΟΕΛ: «Πιστεύω θα κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ. Έχει φοβερές εμπειρίες στην Ευρώπη και πιστεύω θα πάρει το διπλό».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Θα δούμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα και καλύτερο από το περσινό. Δεν μπορούμε να μιλούμε για πρωτάθλημα εμείς αυτή τη στιγμή. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς. Πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να παίρνουμε το ζητούμενο».

Για τους ξένους διαιτητές: «Προσέξαμε πως γίνονται αρκετά λάθη από τους διαιτητές. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παρατήρησε πως γίνονται αρκετά λάθη την φετινή χρονιά Σε 3 συγκεκριμένα παιχνίδια έγιναν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Εμείς βλέποντας πως δεν υπήρχε διαφορά, δώσαμε την δική μας άποψη. Δεν θα γίνονταν όλα τα παιχνίδια από ξένους διαιτητές. Το είδαμε στην Ελλάδα και με το VAR, ο κόσμος ήρθε πίσω. Εμείς ζήσαμε τους ξένους διαιτητές σε δυο τελικούς κυπέλλου, έκαναν χοντρά λάθη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σχόλιο του Κίρζη για τους ξένους διαιτητές και οι αρνητικές απαντήσεις που έλαβε

Για το αν βρήκε ανταπόκριση: «Μίλησε με αρκετά σωματεία. Περιμένω ακόμη να μου απαντήσουν. Δεν παίζει ρόλο ποιος αδικείται την μια εβδομάδα και ποιος την άλλη. Θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου. Δύσκολα θα πετύχει, καθώς πρέπει να έχουμε τα 2/3 των ψήφων».

Για το Τσίρειο: «Παίζουμε στο χειρότερο γήπεδο της Κύπρου. Το Τσίρειο δεν μπορεί να είναι η έδρα του Απόλλωνα Λεμεσού. Από τον Φεβρουάριο και μετά μια φορά μας έχει καλέσει ο ΚΟΑ, να συζητήσουμε τα θέματα γύρω από το θέμα του γηπέδου της Λεμεσού».

Για την Εθνική: «θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη ομάδα. Δεν είναι σωστό να μηδενίζουμε τα πάντα. Ταυτόχρονα υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μπορούμε και για περισσότερα. Θέλει χρόνο και πίστη. Το θέμα με τους προπονητές είναι μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής ο Μπεν Σιμόν. Τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του κυρίου Σιμόν και της Εθνικής».

Για την κάρτα οπαδού: «Εμείς ζητάμε κατάργηση εντελώς. Δεν θέλουμε αλλαγές».

Για τον Πιέρο: «Το μέλλον αυτού του ποδοσφαιριστή του ανήκει. Δεν κάνει να επιστρέψει τώρα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει την σκληρή δουλειά δεν θα επιστρέψει σύντομα στη Κύπρο».

Για την απομάκρυνση του Σωφρόνη: «Το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν ήταν το 8ο την χρονιά. Βλέπαμε μερικά πράγματα που δεν άλλαξαν σε αυτά τα παιχνίδια και πήραμε αυτή την απόφαση. Χαίρομαι που φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος του Απόλλωνα να απογοητεύεται που χάνουμε από αυτές τις ομάδες. Δεν αλλάζει κάποιος σε 30 μέρες. Πήραμε χρόνο και εμείς αλλά και ο ίδιος για να καταλάβει μερικά πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου