«Το VAR στην Κύπρο πρέπει να είναι στην τελειότητα όχι όπως στην Ελλάδα»

Tην κάθοδο του VAR στην Κύπρο κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, στο Ράδιο Πρώτο, τονίζοντας πως πρόκειται να βοηθήσει αρκετές περιπτώσεις αν ξεκινήσει στην τελειότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η φοβία του Παναγιώτου για τη Β’ κατηγορία και η άποψή του για το VAR
 
«Θα βοηθήσει για αρκετές περιπτώσεις. Το VAR Θα πρέπει να ξεκινήσει στην τελειότητα, και όχι όπως στην Ελλάδα. Δεν έχει την γραμμή του οφ-σαιντ. Λέγανε και λένε ήταν θέμα οικονομικού. Όταν θέλεις να διορθώσεις το ποδόσφαιρο και να βάλεις το VAR θα πρέπει να το βάλεις ολοκληρωμένο ή να μην το βάλεις ποτέ. Αν θα το βάλεις το VAR θα πρέπει να το βάλεις όπως αυτό της Αγγλίας», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να είναι στην σύμβαση κάθε εταιρείας. Να γνωρίζει ο υπεύθυνος από ποδόσφαιρο. Ο τεχνικός της λήψης θα πρέπει να είναι πιο γνώστης και από τον διαιτητή στο ποδόσφαιρο. Το VAR μπορεί να κάνει παρέμβαση στο γκολ ή όχι γκολ, πέναλτι ή όχι πέναλτι για απευθείας κόκκινη, ή για λανθασμένη αναγνώριση. Ο διαιτητής θα πάρει την τελεσίδικη απόφαση. Αν θέλει να βάλει και το goal line. Είναι θέμα οικονομικού γιατί θα σου τύχει μια-δυο φορές. Το VAR θα βοηθήσει, όμως να χρησιμοποιηθεί στην εντέλεια, όχι όπως στην Ελλάδα. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Αν ξεκινήσεις με λάθη μετά δεν θα έχει εμπιστοσύνη», κατέληξε ο Παναγιώτης Βαρούχας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα μετά τη βόμβα με Γκάρι Ροντρίγκες-«Έγινε οικονομική υπέρβαση»
Θέλει δεύτερο Χάμπο για τον άξονα η Ντιναμό Βουκουρεστίου
Στο ΓΣΠ τον Σεπτέμβριο το Κύπρος-Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026
Δρομολογείται η αναβάθμιση του Μακαρείου-Masterplan ΚΟΑ για στάδιο πέντε χιλιάδων θεατών
Η Πάφος σύντομα θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο
Στον Απόλλωνα μέχρι το 2027 ο Γκάρι Ροντρίγκες-Η επίσημη ανακοίνωση
Το προεδροκεντρικό μοντέλο στην ΚΟΠ, η δημιουργία λίγκας και ο αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα
Ανανέωσε στρατηγική χορηγική συνεργασία με την IC Markets μέχρι το 2027 η ΑΕΛ
Την Young Boys αντιμετωπίζει η Apollon Ladies στα προκριματικά του Women's Champions League
Προανήγγειλε νέα Συνέλευση ο Πετρίδης εφόσον υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία-«Υπερβολική η εμπάθεια και η στοχοποίηση»