ΑΠΟΕΛίστικο τρακτέρ… όργωσε την Ντουντελάνζ και πήρε την πρόκριση στους 32

Μεγάλη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ με 0-2 απέναντι στην Ντουντελάνζ μέσα στο Λουξεμβούργο. Οι γαλαζοκίτρινοι, καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με τέρματα των Μάτιτς και Μερκή. 
 
Η νίκη των πρωταθλητών, σε συνδυασμό με τη νίκη της Σεβίλλης, κλείδωσε και μαθηματικά τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη ένα τεράστιο επίτευγμα για τον ΑΠΟΕΛ, που συνεχίζει να εκπροσωπεί την Κύπρο στην Ευρώπη αλλά και να μαζεύει βαθμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέσα σε τρία λεπτά είδε δυο κίτρινες και αποβλήθηκε ο Βούρος
 
Α’ ημίχρονο

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ. Αν και η Ντουντελάνζ ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και έλεγχε τον αγώνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν και ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Στο 11’ ο Μάτιτς, εκτέλεσε το κόρνερ που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ με τον Σόουζα να κάνει το κεφάλι και την μπάλα να χτυπά στο χέρι αμυντικού της Ντουντελάνζ. Ο Ρόκι, δεν σκέφτηκε στιγμή δίνοντας την παράβαση. Ο Μάτιτς,  ανέλαβε την εκτέλεση, ανοίγοντας στο 12’ το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Στο 17’ ο Τάμαρι θέλησε να θυμηθεί τα… παλιά και να κάνει τα δικά του. Ο Ιορδανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το δοκάρι στάθηκε αντίπαλος του. Στο 23’, ο Στόλζ προσπάθησε να πλασάρει τον Μπέλετς μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λούκας Σόουζα πρόλαβε και έβαλε το πόδι πριν η μπάλα πάρει τροχιά προς τα δίκτυα. Στο 34’, ο Στολζ βρήκε χώρο και έκανε το σουτ από απόσταση με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπέλετς. Ο Σινάνι στην επαναφορά έκανε το σουτ με τον Σάβιτς να απομακρύνει την μπάλα. Η Ντουντελάνζ, που είχε πάρει πλέον αέρα στο παιχνίδι της απείλησε ξανά, εκ νέου τον ΑΠΟΕΛ. Στο 37’, η Ντουντελάνζ, κέρδισε κόρνερ με την άμυνα του ΑΠΟΕΛ να απομακρύνει αρχικά. Η μπάλα, έφτασε στον Μπουγκρίν με τον Μπέλετς να απομακρύνει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι πρωταθλητές, χτύπησαν και πάλι, σκοτώνοντας της Ντουντελάνζ για δεύτερη φορά. Στο 43’, ο Μάτιτς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ, με τον Μερκή να νικά στον αέρα όλη την άμυνα της Ντουντελάνζ για το 0-2.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόβλημα και αγωνία με Ιωάννου ενόψει Ομόνοιας
 
Β’ ημίχρονο

Ένα πολύ αλλιώτικο δεύτερο ημίχρονο στο Λουξεμβούργο με πολύ χαμηλό ρυθμό και λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Οι πρωταθλητές μας έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, αφού ήταν κομμένος και ραμμένος στα πόδια τους, χωρίς να πιέζονται. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 63’, όταν ο Λαβιέ, έπιασε το σουτ στη κίνηση με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από την εστία του Μπέλετς. Ο ΑΠΟΕΛ, αντέδρασε και με ακόμη ένα άλλο σλάλομ του Τάμαρι, που έφυγε στην αντεπίθεση. Ο άσος των γαλαοζικίτρνων, βγήκε φάτσα με τον τερματοφύλακα της Ντουντελάνζ, αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει στο 1vs 1.
 
Ενδεκάδες:
 
Ντούντελανζ: Ζουμπέρ, Κουλς, Σνελ, Σινάνι, Στόλζ, Λεσκγκόι, Γκαρός, Μπερνιέ, Μορέν, Μουχουαρί (Μπεταϊέμπ 60’), Μπουγκρίνε ( Λάβί 53’)
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μιχαήλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Βούρος, Ιωάννου (Γιάκολις 66’), Γκέντσογλου (Άλεφ 46’), Σόουζα, Μάτιτς, Τάμαρι, Χαλένιους

Σκόρερς: -/ Μάτιτς 12', Μερκής 43'
Κίτρινες: Μπουγκρίν, Μερίν / Σάβιτς, Μιχαήλοβιτς, Βούρος
 
Κόκκινες: Σινάνι / Βούρος 
 
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου