Η ατμόσφαιρα από τα παλιά και οι αλήθειες του Ντολ για την αποτυχημένη κάρτα

Μια ακόμη ιστορική πρόκριση πανηγυρίζουν από το βράδυ της Πέμπτης (28/11) άπαντες στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάστηκαν με σοβαρότητα σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς και πήραν το ζητούμενο, με τη Σεβίλλη να τους κάνει τη χάρη στο άλλο ματς του ομίλου.
 
Η ατμόσφαιρα στο «Ζοσί Μπαρτέλ» θύμισε εποχές προ κάρτας, όταν τα γήπεδα είχαν πραγματικό παλμό και όχι εξάρσεις μερικών λεπτών όπως σήμερα. Οι «πορτοκαλί» έκαναν έδρα τους το γήπεδο των Λουξεμβούργιων και έσπρωξαν την ομάδα τους προς την πολυπόθητη νίκη, χωρίς να σημειωθούν οποιαδήποτε έκτροπα.
 
Ο Τόμας Ντολ, είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην Κύπρο μόλις τέσσερις μήνες κι όμως έχει καταλάβει ότι αυτό που παρουσιάζουν τα κυπριακά γήπεδα είναι μια εικόνα πέρα για πέρα θλιβερή.
 
«Ευχαριστώ για τη στήριξη από τους ultras μας και έπρεπε να έρθω μέχρι το Λουξεμβούργο για να το νιώσω αυτό. Μπορούν να σπρώξουν την ομάδα και ελπίζω να τους δω σύντομα στο γήπεδο. Ήρθαν από τόσο μακριά για να στηρίξουν την ομάδα μας. Τους έχω δει σε βίντεο και τους θέλουμε κοντά μας», είχε αναφέρει στη διάσκεψη Τύπου ο 53χρονος τεχνικός.
 
Η αναφορά του Γερμανού κόουτς δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού αντιλαμβάνεται ότι η δυναμική που δίνουν οι οργανωμένοι της εκάστοτε ομάδας είναι τεράστια και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για να επιστρέψουν στα γήπεδα.
 
Οι δικαιολογίες έχουν στερεύσει από τους αρμόδιους που αρνήθηκαν μετά το καλοκαίρι να συζητήσουν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή αλλαγές στη νομοθεσία στην οποία αντιτίθενται χιλιάδες Κύπριοι οπαδοί.
 
Ακόμη και μετά τη δημιουργία περισσότερων από 90 χιλιάδων κάρτας φιλάθλου, θα ήταν αρκετά ωφέλιμο να μας πουν οι υπέρμαχοι του θεσμού πόσες από αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μια με δύο φορές σε συγκεκριμένους αγώνες.
 
Το επιχείρημα η βία εξαλείφθηκε καταρρίπτεται άμεσα μόνο αν δει κάποιος τα σοβαρά περιστατικά που μέχρι στιγμής δεν έχουν επισύρει την τιμωρία κανενός στα κυπριακά γήπεδα. Αν βέβαια έχουμε λύσει το πρόβλημα της βίας με το να βάζουμε τις άδειες καρέκλες να... τσακώνονται μόνες τους τότε βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. 
 
Η κάρτα ως θεσμός έχει αποτύχει παταγωδώς και όσοι δεν το παραδέχονται μάλλον βλέπουν άλλο πρωτάθλημα ή εθελοτυφλούν. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που εδώ και χρόνια παρατηρείται μείωση στην προσέλευση του κόσμου στα κυπριακά γήπεδα. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον νούμερο ένα λόγο που οι οργανωμένοι οπαδοί απέχουν από τους αγωνιστικούς χώρους.
 
Όταν σ΄ ένα ταξίδι 2.744 χιλιομέτρων επικρατεί πιο όμορφη ατμόσφαιρα απ’ ό,τι στα περισσότερα εγχώρια παιχνίδια μετά την εφαρμογή της κάρτας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι τοποθετήσεις τόσο του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, όσο και άλλων αθλητών ή μελών του κυπριακού ποδοσφαίρου που τάχθηκαν ενάντια στην κάρτα, είναι απόλυτα βάσιμες και εύστοχες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές