Από τον Ολυμπιακό και την αμφισβήτηση στον ΑΠΟΕΛ, στα… πόδια του οι ʼγγλοι

Ήταν καλοκαίρι του 2017, που οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, σε Ευρώπη και εγχώριες διοργανώσεις, ανάγκασαν την Κοπεγχάγη να... χτυπήσει την πόρτα των γαλαζοκιτρίνων και να πληρώσει ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τον Πιέρο Σωτηρίου, κάτοικο Δανίας.

Εκ τότε μέχρι και σήμερα ο Κύπριος διεθνής φορ, κατέγραψε με τη φανέλα της Κοπεγχάγης 105 συμμετοχές και σκόραρε 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που αποδεικνύει πως σε τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Αρχάγγελο, ο 26χρονος επιθετικός απέκτησε την απαραίτητη εμπειρία και συνέχισε προσγειωμένα.  

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και αναμφίβολα πως να μην δικαιώνουν τον Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος πίστεψε στον Πιέρο και επιθυμούσε να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδα της Δανίας, καθώς έβλεπε στο πρόσωπο του ένα στράικερ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Στο 26ο έτος της ηλικίας του πλέον, ο Πιέρος ωρίμασε τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και επαγγελματικά. Αφήνοντας το νησί μας, συνέχισε τη σκληρή δουλειά του μεθοδικά στη Σκανδιναβική χώρα και δικαίως σήμερα, το όνομα του βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγων της Αγγλίας.  
 
Το 2017 κλήθηκε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να ξενιτευτεί στη Δανία και στην ομάδα της Κοπεγχάγης, ωστόσο στην τετραετή παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ στα πρώτα του παιχνίδια αμφισβητήθηκε από μερίδα οπαδών των γαλαζοκιτρίνων για το νεαρό της ηλικίας του και απειρία.

Ο Πιέρος δεν πτοήθηκε καθόλου από αυτό, αφού σαφώς αυτά είναι μέρος του ποδοσφαιρικού κόσμου, κάποτε θα αμφισβητηθεί ένας ποδοσφαιριστής, αλλά κάποια μέρα θα χειροκροτηθεί και θα γίνει σύνθημα στα στόματα των οπαδών της ομάδας του.
 
Αποχώρησε από τον σύλλογο της Λευκωσίας καταγράφοντας 100 συμμετοχές και σκοράροντας 40 τέρματα, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις.
 
 
 
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έκανε στον Ολυμπιακό ο Πιέρος Σωτηρίου και ακολούθως μετακόμισε στον Αρχάγγελο, αφού οι πρωταθλητές πλήρωσαν το ποσό των 80.000 ευρώ. Από την παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας, ο 26χρονος φορ με υπομονή και επιμονή βρίσκεται στην ομάδα της Κοπεγχάγης και είναι εκ των κορυφαίων.

Ο Κύπριος στράικερ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, καθώς στον Πιέρο δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία και αυτός την εκμεταλλεύτηκε στον υπέρτατο βαθμό.  

Την περίοδο 2014-15 στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, βρισκόταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος τον πίστεψε περίτρανα και τον εμπιστεύτηκε με τον διεθνή φορ να το δικαιώνει και να τον βγάζει αυτοπρόσωπο.

Χωρίς αμφιβολία, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ επιθυμούν να δουν ξανά τον Κύπριο επιθετικό να φοράει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ωστόσο αυτό με τη μέχρι τώρα πορεία του στη Δανία αποτελεί απομακρυσμένο σενάριο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής