Ο Βακουφτσής που διέβη τον Ρουβίκωνα

Πρόκειται για έναν εκ των πλέον προικισμένων επιθετικών, οι οποίοι πέρασαν από το κυπριακό πρωτάθλημα, τα προηγούμενα χρόνια.
 
Αγαπήθηκε όσο λίγοι, τόσο από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, όσο και από αυτούς της Ομόνοιας και άφησε το στίγμα του και στις δύο ομάδες.

Ο λόγος για τον Γιώργο Βακουφτσή. Ο νυν παλαίμαχος Ελλαδίτης επιθετικός αφίχθηκε στο νησί μας, το καλοκαίρι του 2002 για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Στο ντεμπούτο του σκόραρε τέσσερα γκολ επί της ΕΝΠ, αλλά στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στους γαλαζοκίτρινους, παρέμεινε για μια τριετία, έχοντας 23 γκολ σε 49 συμμετοχές, στο σύνολο.

Το καλοκαίρι του 2005, ο Ελλαδίτης επιθετικός προέβη σε μια πολύ τολμηρή κίνηση και διέβη τον Ρουβίκωνα. Η μεταγραφή του στην Ομόνοια, ήταν η πρώτη απευθείας μετακίνηση από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια, στη σύγχρονη ιστορία των δύο ομάδων.

Για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, αμέσως, έγινε «κόκκινο πανί» και ανεπιθύμητος, ενώ λατρεύτηκε άμεσα από τους οπαδούς των πρασίνων. Στην Ομόνοια έμεινε για μια τριετία, έχοντας συνολικά 29 γκολ σε 64 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Βακουφτσής επανήλθε στο νησί μας το 2011 για σύντομο χρονικό διάστημα και είχε κάποιες συμμετοχές με την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αγωνίστηκε επίσης σε Ξάνθη, Εργοτέλη, Φιορεντίνα, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ραβέννα και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Πλέον, στα 39 του μένει κοντά στο ποδόσφαιρο, ακολουθώντας την προπονητική καριέρα, σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της Ελλάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ