Ιδανικός αυτόχειρας με χαμένο πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ, έλειψε το γκολ στην Ομόνοια

Στο ισόπαλο 0-0 τελείωσε το ντέρμπι αιωνίων στο ΓΣΠ, μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το χαμένο πέναλτι των γαλαζοκιτρίνων στο 93' της αναμέτρησης με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να το εκτελεί στο κέντρο της εστίας με σκάψιμο αλλά Πανέγκα, αλλά τελικά να το χάνει. 
 
Ένα παιχνίδι που θύμισε ντέρμπι από τα… παλιά αφού όσο η ατμόσφαιρα του γηπέδου όσο και οι 22 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο έδωσαν αρκετές δυνάμεις. Η Ομόνοια, ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ, να έχει και εκείνος με την σειρά του μερικά καλά διαστήματα.
 
Οι δυο ομάδες τα… χρειάστηκαν σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά ο Φαμπιάνο, έσωσε την Ομόνοια σε μια βολίδα του Τάμαρι στο 43’ της αναμέτρησης. Η Ομόνοια, με την σειρά της απάντησε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με διπλή τεράστια ευκαιρία και τον Τιάγκο να χάνει το… άχαστο.
 
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες έβγαλαν κούραση, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αρκετά και το στείρο μηδέν για τις δυο ομάδες να μένει.
 
Α’ ημίχρονο
Το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι από το ξεκίνημα του. Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων μπήκαν μέσα με το μάτι τους να… γυαλίζει.  Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που βρήκε την πρώτη καλή προϋπόθεση στην αναμέτρηση στο 5’ της αναμέτρησης. Ο Μποτεάκ, πάτησε περιοχή κάνοντας το γύρισμα στον Ντάρμπισαϊαρ, αλλά ο Άγγλος δεν έφτασε την μπάλα για να κάνει το κεφάλι.  Στο 20’ του ντέρμπι ο Γκόμεθ, εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στην περιοχή, με τον Μπέλετς να αποκρούει εύκολα την μπάλα από το κεφάλι του Λούφτνερ.  Στο 22’ ο ΑΠΟΕΛ , κέρδισε κόρνερ με τον Πάβλοβιτς να κάνει το κεφάλι και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Φαμπιάνο. Στο 43’ ο ΑΠΟΕΛ, βρήκε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο Ζοαοζίνιο έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Τάμαρι να κάνει το βολέ και τον Φαμπιάνο να απομακρύνει ενστικτωδώς σε κόρνερ, σώζοντας την Ομόνοια από τα χειρότερα. Γενικά, ήταν ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Η Ομόνοια, ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ, καθώς είχε την υπεροχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Αντίθετα οι γαλαζοκίτρινοι , είχαν με την σειρά τους δημιούργησαν μερικές καλές προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Φαμπιάνο, με αποκορύφωμα την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Τάμαρι. Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που κυμάνθηκε στο χώρο του κέντρου με δυνατές μονομαχίες από τους ποδοσφαιριστές.
 
Β’ ημίχρονο
Η Ομόνοια, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με εκκωφαντικό τρόπο. Οι πράσινη με το καλημέρα της επανάληψης βρήκαν διπλή τεράστια ευκαιρία. Ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Ντάρμπισαϊαρ να βάζει την προβολή και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Τιάγκο σε... κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει. Στο 56’ ο Τιάγκο, έδωσε την πάσα στον Μποτεάκ στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ αλλά το πλασέ του Γάλλου ήταν αδύναμο. Στην επόμενη φάση ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βγάλει τελική με τον Πάβλοβιτς. Ο Μιχαήλοβιτς, έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Σέρβο να κάνει το κεφάλι και τον Φαμπιάνο να αποκρούει εύκολα την μπάλα. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ο ίδιος μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, έδωσαν αρκετές ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι προσπάθειες τους έμειναν άκαρπες.
 
ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λέζιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Γκόμες, Μποτεάκ (Κακουλλής 75’), Τιάγκο Ντάρμπισαϊαρ
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ζοαζίνιο (Γιάκολις 67’), Σάβιτς, Μερκής, Βούρος, Μιχαήλοβιτς, Μάτιτς, Σόουζα, Εφραίμ (Μπέζιακ 59’), Τάμαρι, Πάβλοβιτς (Ντε Βινσέντι 83’)
 
Σκόρερς: - / -
 
Κίτρινες: - / Σόουζα
 
Κόκκινες: - / -

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές