Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος

Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πολλοί παίκτες έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους, μέχρι στιγμής.
 
Η OMADA σας παραθέτει την καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
 
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
 

Ο Βιντ Μπέλετς του ΑΠΟΕΛ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και είναι ο πρωτεργάτης της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος με παθητικό, μόλις τρία γκολ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί στα επτά από τα οκτώ φετινά παιχνίδια με 630’. Θεωρείται ως δεδομένο πως ο ΑΠΟΕΛ θα εξασκήσει την οψιόν αγοράς του και θα τον αγοράσει από την ιταλική Σαμπντόρια.
 

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Ο Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς του ΑΠΟΕΛ είναι η πλέον σταθερή αξία και η καλύτερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού για την λευκωσιάτικη ομάδα. Ο Σέρβος πολυθεσίτης αμυντικός έχει παίξει σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος των γαλαζοκιτρίνων, με 720’ στο σύνολο. Αποτελεί μια λύση πολυτελείας για τον Τόμας Ντολ, αφού δίνει λύσεις με απόλυτη επιτυχία (σχεδόν) παντού στον μεσοαμυντικό χώρο.
 

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ
Χωρίς αμφιβολία, ο Τσέχος αριστερός μπακ της Ομόνοιας Γιαν Λέσιακς είναι ο καλύτερος (μακράν του δευτέρου) αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Ξεχωρίζει για το επιθετικό του στυλ παιχνιδιού και για τα ατέλειωτα τρεξίματά του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος των πρασίνων, για την ώρα, με 990’ στο σύνολο.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Μερκής είναι ο απρόσμενος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν, αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τέσσερα γκολ, στο σύνολο. Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε πως ο ίδιος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος για τον Τόμας Ντολ. Έχει αγωνιστεί 540’, συνολικά.


Στο πλάι του, βρίσκεται ο Μπράνκο Βργκοτς της Ανόρθωσης. Μπορεί η απόκτηση του το περασμένο καλοκαίρι να αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία από τους οπαδούς της ομάδας, όμως ο Κροάτης φροντίζει να δικαιώνει τον Τιμούρ Κετσπάγια για την επιλογή του. Μέχρι στιγμής, έχει παίξει ως βασικός σε όλα τα φετινά παιχνίδια της ομάδας της Αμμοχώστου, με 900 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Μαζί με τον έτερο Κροάτη, Γκόρντον Σίλντενφελντ, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αξιόπιστο αμυντικό δίδυμο και η ομάδα τους βρίσκεται στην κορυφή.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ
 

Ο Ισπανός Γιόρντι Γκόμεθ είναι ακρογωνιαίος λίθος για την φετινή πορεία της Ομόνοιας. Ο μέσος των πρασίνων της Λευκωσίας διανύει μια πολύ καλή σεζόν, με 11 συμμετοχές και ένα γκολ στο σύνολο. Παρ’ ότι βρίσκεται στα 34 του χρόνια, ο ίδιος παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.  Στο πλάνο του Μπεργκ είναι υπεραπαραίτητος και ο Γκόμεθ φροντίζει να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη με τον καλύτερο τρόπο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πλάι του παίκτη της Ομόνοιας, βρίσκεται ο Ρενάτο Μαργκάσα της Ανόρθωσης. Ο Κυπροποιημένος μέσος της ομάδας της Αμμοχώστου έχει «δέσει» εξαιρετικά με τον Κωστάκη Αρτυματά και έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο, το οποίο είναι «κομμένο» και ραμμένο στην αγωνιστική φιλοσοφία του Τιμούρ Κετσπάγια. Η απουσία του από κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμού άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον άξονα της μεσαίας γραμμής, το οποίο δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν αυτοί που κλήθηκαν να τον αντικαταστήσουν. Ο Μαργκάσα έχει παίξει σε έξι παιχνίδια μέχρι στιγμής, με 450’, στο σύνολο.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ
 

Σε αυτή τη θέση, δεν μπορεί να βρίσκεται κάποιος άλλος, παρά ο Ρούμπεν Ράγιος της Ανόρθωσης. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος διάγει μια ονειρική σεζόν, έχοντας διψήφιο αριθμό γκολ πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Μπορούμε να τονίσουμε πως ο ίδιος είναι μια «ορχήστρα» μόνος του, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα μέχρι στιγμής. Έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος, για την ώρα , με 10 γκολ και 801’, συνολικά.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ
 
Η «όαση» στη κάκιστη φετινή σεζόν της ΑΕΚ είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ σε 10 αγώνες, διάγοντας μια εξαιρετική σεζόν σε ατομικό επίπεδο. Αν δεν υπήρχε και ο Τρισκόφσκι, κανείς δεν ξέρει που θα βρισκόταν η ομάδα της Λάρνακας στη βαθμολογία. Αυτό αποτελεί και την μεγαλύτερη αλήθεια για την συνεισφορά του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Έχει παίξει 806’, στο σύνολο.

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ
Ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Φερέιρα είναι η ευχάριστη έκπληξη στην φετινή πορεία της Ομόνοιας. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Νέα Σαλαμίνα και φροντίζει να δικαιώνει, όσους τον επέλεξαν το περασμένο καλοκαίρι. Πότε ως επιτελικός μέσος και πότε στα άκρα, ο Τιάγκο σταθεροποιεί την απόδοσή του σε πολύ υψηλά επίπεδα, γίνοντας όλο και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχει σκοράρει τρία γκολ σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, με 990’ στα πόδια του.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
 
Αναγεννημένος παρουσιάζεται στην τρέχουσα σεζόν ο Ματ Νταρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος επιθετικός της Ομόνοιας είναι από τους πολλούς ποδοσφαιριστές των πρασίνων που ξεχωρίζουν με τις εμφανίσεις τους, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
Μέχρι στιγμής, έχει σκοράρει επτά γκολ σε 11 αγώνες και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, για την ώρα. Έχει παίξει 929 αγωνιστικά λεπτά, στο σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»