Οι πέντε τρύπες που ξεγυμνώθηκαν στο ντέρμπι αιώνιων

Είναι αλήθεια, ότι πέρασε τεράστιο χρονικό διάστημα για να νιώσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου ένα ντέρμπι, που να έχει αρκετό ενδιαφέρον και συνάμα απόηχο με το τελικό σφύριγμα. Είναι αλήθεια την ίδια ώρα ωστόσο, ότι όσα προβλήματα κρύβονταν κάτω από το παχουλό χαλί, βγήκαν στην επιφάνεια μέσα σε ενενήντα λεπτά στο στάδιο της πρωτεύουσας. 

Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν και κατάφεραν, ευτυχώς ή δυστυχώς, να μαγνητίσουν τα βλέμματα. 

Άλλοι θα έλεγαν ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο επιτέλους αναγεννήθηκε μέσα από αυτό το ντέρμπι και άλλοι θα τόνιζαν ότι αποτύχαμε παταγωδώς. 

Μελετώντας όλες τις παραμέτρους γύρω από το ντέρμπι αιωνίων, η OMADA εντόπισε τους πέντε σημαντικούς παράγοντες που βγήκαν στην επιφάνεια και φαίνεται να επηρεάζουν άρρηκτα την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όποιος και να συλληφθεί, η κάρτα φιλάθλου έχει αποτύχει

Διαιτησία

Στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμη ένα ντέρμπι ο... άρχοντας της αναμέτρησης, Τιμόθεος Χριστοφή. Ο Κύπριος ρεφερί που είχε να διαχειριστεί αρκετά δύσκολες φάσεις, στήθηκε με την πλάτη στον τοίχο για τα τρία πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ, εκ των οποίων σφύριξε το ένα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Είναι αρκετά εύκολο να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε διαιτητής για τις αποφάσεις του, αλλά σε αυτές που είχε να καταλογίσει ο Τιμόθεος, ότι και να σφύριζε θα ήταν λάθος από τους μεν και από τους δε, αφού χρειαστήκαμε αρκετές επαναληπτικές προβολές για να βεβαιωθούμε για κάθε απόφασή του. Άλλωστε, είναι για κάτι τέτοιους αγώνες που αποτελεί αδήριτη ανάγκη και η χρήση του VAR στα κυπριακά γήπεδα, που αναμένεται να εγκατασταθεί στους επόμενους μήνες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Προσέλευση

Ένα αιώνιο ντέρμπι από τα παλιά θύμισε το τελευταίο ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, αφού διατέθηκαν συνολικά 14.002 εισιτήρια. Από την πλευρά των φίλων των πρασίνων, διατέθηκαν 11.722 εισιτήρια και από τους γαλαζοκίτρινους, που είχαν στη διάθεσή τους το Νότιο πέταλο, 2280 εισιτήρια. Η εικόνα που υπήρχε στο στάδιο της πρωτεύουσας, ξύπνησε στον κάθε οπαδό και των δυο ομάδων, όμορφες στιγμές του παρελθόντος. 

Έκτροπα

Ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή υπήρξε μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής του ντέρμπι στο ΓΣΠ, Τιμόθεος Χριστοφή, από τους φίλους της Ομόνοιας, οι οποίοι έριξαν διάφορα αντικείμενα και σωλήνα σημαίας εντός του αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η Αστυνομία παρέλαβε διάφορα βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο και καταβάλλονται προσπάθειες για να ταυτοποιηθούν πρόσωπα στα οποία επιθυμούν να φτάσουν οι Αρχές, ώστε να κατηγορηθούν για τα έκτροπα που έφεραν πεντάλεπτη διακοπή. Σημειώνεται επίσης, ότι μετά το ντέρμπι, προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα στο Νουέβο Κάμπο.

Κάρτα φιλάθλου

Ηχηρή απάντηση προς τους υποστηρικτές αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται ενάντια στην κάρτα φιλάθλου, δόθηκε στο ντέρμπι αιωνίων. Από τη μία η μαζική προσέλευση του κόσμου που έφερε και τη δημιουργία αρκετών καρτών αλλά και από την άλλη, με τα όσα ντροπιαστικά έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά, διαφάνηκε η αδυναμία ελέγχου των οπαδών αλλά και το επίπεδο της ασφάλειας που επικρατεί στα γήπεδά μας.

Χαρτοπόλεμος

Συνέχεια στο... 3ο ημίχρονο του ντέρμπι έδωσαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια μέσω ανακοινώσεων που εξέδωσαν, εκφράζοντας αρχικά οι γαλαζοκίτρινοι, τις δικές τους ανησυχίες, για να απαντήσουν στη συνέχεια οι πράσινοι. Έπειτα από τα τιτιβίσματα της προηγούμενης βδομάδας μεταξύ των δυο αιωνίων, επανήλθαν για να σταθούν στις αμφισβητούμενες φάσεις αλλά και τη... χειραγώγηση των ΜΜΕ. Έναν πόλεμο ουσιαστικά, που οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι ίδιοι, αφού κάθε φορά που ανταλλάζουν πυρά, υποβαθμίζουν και το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου που βολοδέρνει σε ρηχά νερά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ
Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Άλφαμεγα-Ανακοίνωσε sold out o Απόλλωνας