Το σχόλιο του Ιδιάκεθ για τις 99 στις 100 με την Ανόρθωση

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (06/12) για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα. 

Η δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA και μίλησε ο προπονητής των Λαρνακέων, Ιμανόλ Ιδιάκεθ αλλά και ο Ντάνιελ Μοίσοφ. 

Οι δηλώσεις τους:

«Μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε ένα δυνατό Απόλλωνα, που ξέρουμε το επίπεδο και τους στόχους του. Τα αποτελέσματα του Απόλλωνα είναι πολύ καλά τις τελευταίες βδομάδες εν αντιθέσει με μας και είναι μία πρόκληση και για τους δυο. Το περιμένουμε ισορροπημένο ματς το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να έχουμε καλή απόδοση και φυσικά να κερδίσουμε είναι ο στόχος μας.

Η πίεση πάντα υπάρχει. Είναι η ζωή του προπονητή να υπάρχει πίεση όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα. Περισσότερη πίεση απ’ αυτή που βάζω εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου είναι αδύνατο να υπάρξει από αλλού. Δίνω τα πάντα. Σίγουρα δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, δουλεύομε και είμαι βέβαιος ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο αν και δεν το δείχνουν τα αποτελέσματα.

Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε μία ανάλυση γιατί δεν έρχονται τα αποτελέσματα και πως αποδίδει η ομάδα. Απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα είχαμε πολύ μικρή βελτίωση αλλά με την Ανόρθωση είχαμε σημαντική βελτίωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με την Ανόρθωση είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και το πιο σημαντικό είναι η απόδοση όχι η τακτική. Θέλω να βρω την καλύτερη λύση για την ομάδα με τους παίκτες που έχω.

Είμαι μαχητής. Κάποιοι άνθρωποι ξεχνούν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια εδώ και θέλω να τους το υπενθυμίσω. Τερματίσαμε δεύτεροι τη μία σεζόν και κερδίσαμε το κύπελλο. Θα παλέψω μέχρι εκεί που μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για να βρω τις λύσεις. Νιώθω τους παίκτες μου να παλεύουν κάθε μέρα σαν μαχητές. Το παιχνίδι με την Ανόρθωση ήταν άδικο.

Aπέναντι στη Νέα Σαλαμίνα είχαμε μια μικρή βελτίωση, ενώ με την Ανόρθωση ήμασταν ακόμη καλύτεροι, είχαμε περισσότερες επιλογές, κάναμε καλό παιχνίδι και χάσαμε από 2 γκολ που δεν μπαίνουν συχνά. Είμαι σίγουρος ότι αν παίξουμε ακόμη 100 φορές με την Ανόρθωση όπως παίξαμε στο συγκεκριμένο ματς, τις 99 θα κερδίσουμε. Δεχθήκαμε δύο σπάνια γκολ. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για κάτι καλό και αυτό είναι τα πνεύμα που θέλω να έχει η ομάδα. Είμαστε μαχητές και δείξαμε στο παρελθόν ότι στο τέλος μπορούμε να βρούμε τις λύσεις και τον σωστό δρόμο. Ξέρω ότι πολύς κόσμος τώρα δεν μας εμπιστεύεται…. Τα σχόλια από τα ΜΜΕ και τον κόσμο φέρνουν την καταστροφή αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στο τέλος το Μάιο είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τον τρόπο να εκπληρώσουμε τον στόχο μας σαν ομάδα. Αυτό είναι το ξεκάθαρο σχόλιο μου. Μπορούμε να επαναλάβουμε την εμφάνιση με την Ανόρθωση και να βελτιωθούμε.

Ποτέ δεν ένιωσα να μην μας εμπιστεύονται και να μην μας στηρίζουν οι φιλάθλοι μας. Και με την Νέα Σαλαμίνα και με την Ανόρθωση μας στήριξαν. Εύχομαι και θέλω σαν τρελός να τους δώσουμε χαρά. Ποτέ δεν ήμουν απογοητευμένος από τους οπαδούς μας. Είναι αδύνατο να με ακούσετε να βγάζω παράπονο για τον κόσμο. Στόχος μου είναι να τους προσφέρω χαρά και ευτυχία. Η δουλειά μας και εμάς και της διοίκησης είναι να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο. Υπόσχομαι ότι θα παλέψουμε να επιστρέψουμε μέχρι το τέλος να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.   

Κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του. Ο Planas είναι φουλ μπακ, εκεί είναι η θέση του. Ο Planas έπαιξε σέντερ μπακ πολλά ματς λόγω των τραυματισμών. Ως αριστερό μπακ είναι η κανονική του θέση. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη σταθερότητα πλέον σαν ομάδα. Πρέπει να γνωρίζει καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Στα τελευταία παιχνίδια βελτιωνόμαστε και ελπίζω από τώρα μπορούμε να χτίσουμε μία καινούργια ομάδα και ένα καινούργιο μέλλον. Βλέπω ότι οι παίκτες το θέλουν πολύ. Και αφού το θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι τρελαμένοι να δώσουν χαρά στον κόσμο και να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Έχω θετικό προαίσθημα για το μέλλον.

Ο στόχος μου είναι το ματς με τον Απόλλωνα. Συζητάμε τα πάντα με τον πρόεδρο και τον Ander. Σαν οικογένεια θα κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για την ΑΕΚ. Αν πρέπει να υπογράψουμε τέσσερις παίκτες θα υπογράψουμε τέσσερις. Τρεις, δυο ή μία θα το κάνουμε για το καλύτερο της ομάδας. Όσους πρέπει. Ο Τεχνικός Διευθυντής δουλεύει 24 ώρες κάθε στιγμή κάθε μέρα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Το να πετυχαίνεις δεύτερη θέση τα πέντε τελευταία χρόνια και κύπελλο αξίζουμε περισσότερο σεβασμό. Διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, πήραμε το κύπελλο και είχαμε πορεία στην Ευρώπη. Σίγουρα κάναμε λάθη και έκανα και εγώ λάθη. Με τον κ. Καραπατάκη η ομάδα μας βρίσκεται στα ψηλά.

Είναι δύσκολη περίοδος και ξέρουμε πως θα επανέλθουμε. Αν δίνουμε τα πάντα κάθε μέρα και να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια. Εμπιστεύομαι όλους σε αυτή την ομάδα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Ειλικρινά χρειαζόμαστε την υποστήριξη και τον σεβασμό κάποιων παιδιών που τερμάτισαν τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια στη δεύτερη θέση. Ακόμη και με τα λάθη μας θα παλέψουμε μέχρι να βρούμε το δρόμο μας. Αυτό το υπόσχομαι», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και σεβόμαστε τον αντίπαλο. Έχουμε το δικό μας πλάνο και ακολουθώντας το δικό μας σχέδιο και το πλάνο του προπονητή μπορούμε τη νίκη. Ο Απόλλωνας έχει πολύ καλή ομάδα, προερχόμαστε από δυο ήττες αλλά το αφήνουμε πίσω και συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι. Αν παίξουμε όπως την Ανόρθωση είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε στην Λάρνακα με τους τρεις πόντους.

Μετά το Europa League είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Δεν ήταν 1-2 ποδοσφαιριστές, ήταν σημαντικοί παίκτες. Δεν είχαμε τύχη. Πολλοί και σημαντικοί παίκτες τραυματίστηκαν και αυτό είναι το πρόβλημα μας και δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Τώρα επέστρεψαν σιγά-σιγά όλοι. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα δείτε την ΑΕΚ που πρέπει και που θέλει ο κόσμος.

Δεν ήμουν μόνο εγώ έξω, αλλά ο Αcoran, ο Florian... Με τις επιστροφές με όλους τους ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε να είμαστε όπως προηγουμένως, να είμαστε κοντά στην κορυφή. Σιγά-σιγά παιχνίδι με παιχνίδι και να το δείξουμε στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και να δείξουμε πόσο το θέλουμε.

Το συμβόλαιο μου λήγει τον Μάιο και έχουμε ανθρώπους υπεύθυνους γι’ αυτό. H δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να βοηθάω την ομάδα. Ελπίζω να παραμείνω και να συνεχίσω εδώ. Θέλω να μείνω εδώ και αυτό εύχομαι. Για την ώρα είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα. Εύχομαι να υπογράψω και να ανανεώσω γιατί είμαι χαρούμενος εδώ και εγώ και η οικογένεια μου», δήλωσε ο Σκοπιανός αμυντικός.

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου