Με επινόηση Μποτεάκ και ιπτάμενο Φαμπιάνο κατέβαλε τη μαχητική Δόξα η Ομόνοια

Έχοντας πολλούς παίκτες σε καλή μέρα, η Ομόνοια έπέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας της Δόξας με σκορ 2-0 στο ΓΣΠ. Ο Μποτεάκ στο 19’ και ο Ορτέγα στο 22΄ πέτυχαν τα γκολ των πρασίνων, οι οποίοι έφθασαν στους 25 βαθμούς. Από την άλλη, η Δόξα παρέμεινε στον πυθμένα με 6 βαθμούς.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στο ΓΣΠ, με την Ομόνοια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, οι πράσινοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο 19’, ο Ερίκ Μποτεάκ με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο βρήκε τον Ορτέγκα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ  εντός περιοχής διπλασίασε τα γκολ της Ομόνοιας. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα στη συνέχεια και έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Από την άλλη, η ομάδα της Κατωκοπιάς έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Παπαφώτη για να μειώσει το σκορ, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι, το 2-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ομόνοια να χάνει καλή ευκαιρία στο 48’. Ο Νταρμπισάϊαρ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Δόξα ρίσκαρε κάπως για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά η Ομόνοια είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο ρυθμός κόπασε κάπως στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους πράσινους να διαχειρίζονται το παιχνίδι. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, ο Φαμπιάνο έδειξε την πολύ μεγάλη του κλάση, σώζοντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του σε δύο περιπτώσεις. Λίγο αργότερα, ο Ματ Νταρμπισάϊαρ βγήκε τετ α τετ με τον Γκρεμσλ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στο τελευταίο λεπτό, ο Κακουλλής έκανε εξαιρετική ενέςργεια, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ.
 
Σκόρερ: 19’ Μποτεάκ, 23’ Ορτέγκα

Κίτρινες κάρτες: Γκόμες / Ασαμόα, Κάρλος, Μιντίκκης, Καρλίτος

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βιτόρ Γκόμες,, Ζόρντι Γκόμεθ, Τιάγκο, Ορτέγα (80’ Κακουλλής), Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊαρ
 
Δόξα: Γκρεμσλ, Μουχτάρης, Ντερβίτ, Ζε Βαλέντε (75’ Χαραλάμπους), Παπαφώτης, Κάρλος (66’ Ίταλο), Μπόλιεβιτς (85’ Μιχαήλ), Ασαμόα, Καρλίτος, Μέσκα, Μιντίκκης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου